Annons
Fredric Ghatan och Andreas König grundare av Just Arrived.

Klarna-grundare satsar miljoner på flyktingar

Glöm plastkortet – så betalar vi i framtiden SPONSRAT AV mastercard

Spotifys vd Daniel Ek och kontoret på 4 World Trade Center på Manhattan i New York.

Goldman Sachs uppges dumpa aktier i Spotify

Tusentals frilansande säljare i USA har satt ny fart på ett välkänt svenskt techbolag. Rebtels nya fästen är i de kubanska kvarteren i Miami och bland nigerianska migranter i Texas. Foto: Press/Ruvan Wijesooriya

Migranter i USA sätter ny fart på Rebtel

Analytiker: Trump värd 16 miljarder för Twitter

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Klarna-grundare satsar miljoner på flyktingar

Fredric Ghatan och Andreas König grundare av Just Arrived.
Fredric Ghatan och Andreas König grundare av Just Arrived.
Klarnas medgrundare Niklas Adalberth är en av investerarna bakom Just Arrived, en marknadsplats som ska få nyanlända svenskar i jobb snabbare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

När SVT tidigare i år avslöjade att Arbetsförmedlingen lagt 100 miljoner kronor på att bygga en ny sajt röt Klarnas medgrundare Sebastian Siemiatkowski till:

Men det är faktiskt en annan av Klarnas grundare som är först ut med att försöka få ordning på jobbsökandet i Sverige. Niklas Adalberth, tidigare vice vd på Klarna, som nu går in med 2 Mkr i jobbsajten Just Arrived.

”Just Arrived fyller en viktig funktion att som digital tjänst kunna visualisera, och koppla samman, nyanlända och svenska företag med varandra”, säger Niklas Adalberth.

Man skulle kunna kalla oss ett Uber för jobb, men det är inte sant

Just Arrived är en marknadsplats för att förmedla kortare uppdrag mellan arbetsgivare och arbetstagare.

”Man skulle kunna kalla oss ett Uber för jobb, men det är inte sant. Vi har nämligen möjlighet att ta fullt arbetsgivaransvar genom ett samarbete med Frilans finans”, säger Andreas König, medgrundare av Just Arrived.

En arbetssökande kan skriva på arabiska med en arbetsgivare som talar svenska.

Just Arrived är en stiftelse utan vinstintresse och sajten har byggts av ett 80-tal volontärer från drygt 20 olika företag. Utöver Niklas Adalberth har också Lars-Henrik Friis-Molin, grundare av Universum Group, investerat 1 Mkr i stiftelsen.

”Målgruppen som vi vill nå är de som söker sitt första jobb i Sverige. Vi har byggt in Google translate i appen så en arbetssökande kan skriva på arabiska med en arbetsgivare som talar svenska”, säger Andreas König.

Läs mer: Welcome! Appen som ska minska utanförskapet

Tjänsten lanseras i en första version nu i veckan. Planen är att förmedla främst kortare jobb inom servicebranschen så att arbetstagarna successivt ska kunna bygga upp ett cv. Arbetsgivarna och arbetstagarna betygsätter också varandra på sajten.

”Vår grundtes är att trösklarna till svensk arbetsmarknad är för höga. På det här sättet tror vi att vi kan hjälpa väldigt många nyanlända”, säger Andreas König.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post