Annons
Magnus Liungman, grundare av Doctrin.

Klarna-grundarens stiftelse investerar i Doctrin

Deras teknik ska hantera explosionen av data SPONSRAT AV Digiplex

Pim Holfve är vd och Anna Bouveng är exekutiv producent på spelstudion Avalanche Studios.

Egmonts Nordisk Film Games köper in sig i Avalanche Studios

Amazons smarta högtalare Echo som använder röststyrningstjänsten Alexa, samt några av Procter & Gambles varumärken. Foto: Kollage.

Professor: Röststyrning hotar starka varumärken

Martin Linder är förbundsordförande i Unionen.

Debatt: Fackförbundets öppna brev till Amazon

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Klarna-grundarens stiftelse investerar i Doctrin

Magnus Liungman, grundare av Doctrin.
Magnus Liungman, grundare av Doctrin.
E-hälsobolaget Doctrin tar in 23 miljoner kronor i sin tredje finansieringsrunda. Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken går in som ny ägare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I veckan rapporterade Di Digital att vårdbolaget Capio går in som delägare i e-hälsobolaget Doctrin. Nu kan Di Digital vara först att berätta att även Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken Foundation går in som delägare.

Sammanlagt har Doctrin tagit in 23 Mkr i rundan, som utöver de två nya investerarna inkluderar befintliga ägare. Totalt har bolaget tagit in 33 Mkr sedan starten.

Doctrin har tagit fram ett system, Bättre besök, som samlar in patientens vårdhistoria, symtom och förväntningar och skickar den till sjukvårdspersonalen innan vårdbesöket. Tanken är att underlätta den administrativa bördan som tynger vårdpersonalen. Bolaget ska lansera ytterligare verktyg inom kort.

Läs mer: Capio går in som delägare i Doctrin

”Vi kommer att använda kapitaltillskottet för att öka utrullningstakten av Bättre besök och färdigställa våra nya e-hälsoverktyg, som hjälper vårdgivare att möta patienternas behov digitalt”, säger bolagets grundare Magnus Liungman i ett pressmeddelande.

Norrsken grundades i fjol och har som mål att göra världen bättre genom att investera i teknikbolag som erbjuder lösningar till stora världsproblem. Enligt Norrskens vd Erik Engellau-Nilsson är en åldrande befolkning och ökad sjukdomsbörda en av samhällets stora utmaningar.

Läs mer: Vårdbolaget Doctrin tar in 7 miljoner

”Det är ytterst få gånger som man träffar ett team som fullständigt golvar en med sitt driv och kompetens, men Doctrin med Magnus i spetsen gjorde precis det. Dessutom ska de lösa en av vår tids stora utmaningar med en unik teknisk lösning. Det är precis vad vi letar efter på Norrsken”, säger Erik Engellau-Nilsson, vd för Norrsken Foundation.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post