Hoppa till innehållet

Klubbprofil startar techfestivalen Gather i Stockholm

Amsterdams nattlivschef, kroppsarkitekten Lucy McRae och Estlands CIO. Alla medverkar vid den nya Stockholmsfestivalen Gather, som rymmer allt från yoga till och samtal om tekniken och människan.

Gather, som äger rum under fyra dagar i september, kallas för en inspirationsfestival och sträcker sig likt South by Southwest i USA över flera discipliner.

Klubbkvällar och konserter samsas i festivalprogrammet med paneldiskussioner och ”labb” där experter inom olika områden uppmanas komma fram till lösningar på utmaningar som kan röra allt från stadsplanering till demokrati.

”Detta blir början på en kaskad av magiska grejer att presentera för Stockholm med allt från de mest inspirerande talarna till konstiga morgonsessions, running clubs, långa nätter, bastutalks och inte minst en massa innovationsprojekt som kommer pågå parallellt under festivalveckan och ge upphov till faktiska lösningar”, säger grundaren Jakob Grandin, som även står bakom Stockholmsklubbarna Trädgården och Under bron.

Läs mer: Därför är blockchain hetast på SXSW

Nu offentliggör Gather de första namnen ur vad som verkar vara en bred skara deltagare. Där ingår såväl konstnärer som ämbetsmän och representanter från techbolag.

”Gather handlar om att få olika discipliner att mötas för att få spännande saker att hända. Talarna vi bokat är några av världens och Sveriges just nu mest spännande och aktuella innovatörer och forskare inom ekonomi, människa och maskin, demokrati och media”‚ säger Paulina Modlitba Söderlund, som tidigare har jobbat med programmen för Robyn och KTH:s festival Tekla, Webbdagarna och Women in Tech.

Gather släpper nu företagsbiljetter men tanken är enligt arrangörerna att festivalen ska vara tillgänglig för allmänheten i stort.

Från SXSW: Därför ratade stjärninvesteraren Snapchat

Följande namn är bokade till Gather i september:

# Gerard Ryle

Chef för International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) i Washington D.C.

Foto:

Både tyska dagstidningen Süddeutsche Zeitung och det svenska databasbolaget Neo Technology var inblandade i den stora läckan från den Panama-baserade byrån Mossack Fonseca. Men nätverket som distribuerade Panama-läckan till journalister i fler än 100 länder var ICIJ, som Gerard Ryle är chef för. ICIJ:s insats har kallats det största gränsöverskridande samarbetet i journalistikens historia.

# Salome Asega

Etiopisk bildkonstnär och frilansande curator baserad i Brooklyn.

Foto:

Salome Asegas är känd för sina interaktiva installationer och utveckla smarta men udda bärbara accessoarer. Hennes forskning söker till att lyfta dissonans och multivokalitet. Tillsammans med Ayodamola Tanimowo Okunseinde hon är också grundare av Iyapo Repository-projektet, ett museum som syftar till att skapa en samling av digitala och fysiska artefakter från framtiden för människor av afrikansk härkomst.

# Lucy McRae

Konstnär och kroppsarkitekt baserad i London.

Foto:

Lucy McRae arbetar med att sammanföra mode, teknik och kropp. Hon är tidigare utbildad som både som klassisk ballerina och arkitekt. Hennes provokativa och ofta groteskt vackra bildspråk föreslår en slags nytt släkte: en framtida mänsklig arketyp som existerar i en alternativ värld. Hon har bland annat uppmärksammats för sitt "parfympiller" – ett piller du sväljer för att sedan svettas parfym.

# Mirik Milan

Nuvarande Night Mayor i Amsterdam.

Milan är en erfaren creative director för en rad olika evenemang, som att organisera fester, modevisningar och kulturbegivenheter. The Night Mayor har haft en ledande roll i skapandet av det som kallas 24-timmarslicenser, det vill säga att få tillstånd att ha öppet dygnet runt. Mirik Milan fungerar dessutom som en samtalspartner för alla parter som deltar i Amsterdams nattliv, det vill säga allt från den kreativa industrin till lokala politiker och andra som visar aktivt intresse för nattlivet, inte minst de som bara väljer att delta.

# Samer Al Moubayed

VD för Furhat Robotics AB, en social robotik- och AI-startup grundad 2014.

Furhat Robotics vision är att bygga världens mest uttrycksfulla, personifierbara och socialt intelligenta robotikplattform för att möjliggöra tillämpningar av interaktion mellan människa och maskin.

# Maja Brisvall

Vd och grundare, The Quantified Planet.

The Quantified Planet är en ideell organisation med uppdraget att sammanföra världens data om människor och planeten till gagn för mänskligheten i stort. Hon är en entreprenör med flera startups bakom sig i San Francisco, London och Stockholm. Maja Brisvall är också sakkunnig i den svenska statliga kommittén för digitalisering.

# Taavi Kotka

CIO i den estniska regeringen sedan 2013.

Under hans ledning har Estland arbetat för att införa virtuella medborgarskap. Enligt Taavi Kotka har digitaliseringen medfört helt nya mekanismer som förändrat medborgares politiskt deltagande såväl som offentlig förvaltning, men även själva demokratin.

# Anna Hult

Forskare vid institutionen för samhällsplanering och miljö vid KTH i Stockholm.

Hon avslutade nyligen sin doktorsexamen kallas ”Unpacking Swedish Sustainability: The promotion and circulation of sustainable urbanism”, där hon undersöker främjandet av svensk hållbar stadsutveckling och hur den bilden stämmer överens med svenska arkitektkontors praktik och planering av eko-städer i Kina.

# Tatiana Bazzichelli

Mediesociolog med specifikt fokus på webbkonst, hacktivism och nätkultur.

Hon är konstnärlig ledare och curator för The Disruption Network Lab, ett pågående projekt med konferenser och evenemang på Kunstquartier Bethanien i Berlin och som fokuserar på kritiken av oppositionella praxis i sociala nätverksbranschen.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera