Hoppa till innehållet

Lionel Richie säger ”Hello” till startupinvesteringar

Att det är hett att investera i techbolag har gått få förbi. Det är inte bara svenska kändisar som har hoppat på tåget utan även amerikanska. Senaste i raden är artisten Lionel Richie.

Lionel Richie börjar investera i startupbolag.
Lionel Richie börjar investera i startupbolag.Foto: AP.

Intresset för att investera i techbolag har närmare exploderat. Inte bara bland miljonärer som hellre skryter om att äga ett startupbolag än en yacht, utan även bland kändisar inom film- och musikindustrin. 

I Sverige har bland annat Avicii, Steve Angelou, Mikael Persbrandt och Danny Saucedo alla investerat i startupbolag. Men det här är inget svenskt fenomen, utan kan vara än större utomlands. 

Läs även: Mikael Persbrandt investerar i tatuerings-startup 

Senast ut bland USA:s startupägare är Lionel Richie som just gjort en investering i healthtechbolaget Heal, rapporterar Techcrunch.

Lionel Richie som, i likhet med många andra stjärnor, är baserad i Los Angeles har fokuserat på att investera i bolag med bas i staden. I jämförelse med San Franciscos Silicon Valley har även Los Angeles en växande techscen i sitt egna ”Silicon Beach”. Där huserar runt 500 startupbolag och Heal är ett av dem. 

Läs även: Steve Angello: ”Jag investerar även i tråkiga bolag” 

För musikstjärnan är det här den första i en rad planerade investeringar. Enligt Lionel Richie själv blev han inspirerad av den energi och kreativitet som Los Angeles nya techscen sprudlar av. 

”Det här är min nya hobby. Jag hade ett val, ska jag spela tennis på helgerna eller ringa upp mina techkompisar och fråga vad som är nytt?” säger han till Techcrunch. 

Lionel Richie har de senaste två åren lärt känna bland annat Yuri Milner, Rysslands kanske mest kända techinvesterare, och serieentreprenören Elon Musk. Och trots att Lionel Richie redan hade gjort andra investeringar, som i exempelvis Microsoft, så var det Yuri Milner som fick musikstjärnan att börja investera i startupbolag.

Läs även: Danny Saucedo investerar i hälsotech 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här  

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera