Annons
Lionel Richie börjar investera i startupbolag.

Lionel Richie säger ”Hello” till startupinvesteringar

Alexander Olsson, vd på Animail sedan december 2016. Foto: Animail.

Animails jakt på lönsamhet börjar ge resultat

Riskkapitalbolag köper hälsosajten Webmd för 20 miljarder

Daniel Ek, vd och medgrundare för Spotify.

Spotify uppges vara nära nytt stort avtal

Klassiska Paint på väg att gå i graven efter 32 år

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Lionel Richie säger ”Hello” till startupinvesteringar

Lionel Richie börjar investera i startupbolag.
Lionel Richie börjar investera i startupbolag. Foto: AP.
Att det är hett att investera i techbolag har gått få förbi. Det är inte bara svenska kändisar som har hoppat på tåget utan även amerikanska. Senaste i raden är artisten Lionel Richie.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Intresset för att investera i techbolag har närmare exploderat. Inte bara bland miljonärer som hellre skryter om att äga ett startupbolag än en yacht, utan även bland kändisar inom film- och musikindustrin. 

I Sverige har bland annat Avicii, Steve Angelou, Mikael Persbrandt och Danny Saucedo alla investerat i startupbolag. Men det här är inget svenskt fenomen, utan kan vara än större utomlands. 

Läs även: Mikael Persbrandt investerar i tatuerings-startup 

Senast ut bland USA:s startupägare är Lionel Richie som just gjort en investering i healthtechbolaget Heal, rapporterar Techcrunch.

Lionel Richie som, i likhet med många andra stjärnor, är baserad i Los Angeles har fokuserat på att investera i bolag med bas i staden. I jämförelse med San Franciscos Silicon Valley har även Los Angeles en växande techscen i sitt egna ”Silicon Beach”. Där huserar runt 500 startupbolag och Heal är ett av dem. 

Läs även: Steve Angello: ”Jag investerar även i tråkiga bolag” 

För musikstjärnan är det här den första i en rad planerade investeringar. Enligt Lionel Richie själv blev han inspirerad av den energi och kreativitet som Los Angeles nya techscen sprudlar av. 

”Det här är min nya hobby. Jag hade ett val, ska jag spela tennis på helgerna eller ringa upp mina techkompisar och fråga vad som är nytt?” säger han till Techcrunch. 

Lionel Richie har de senaste två åren lärt känna bland annat Yuri Milner, Rysslands kanske mest kända techinvesterare, och serieentreprenören Elon Musk. Och trots att Lionel Richie redan hade gjort andra investeringar, som i exempelvis Microsoft, så var det Yuri Milner som fick musikstjärnan att börja investera i startupbolag.

Läs även: Danny Saucedo investerar i hälsotech 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post