Hoppa till innehållet

Live: Startup Tour i Stockholm

Årets viktigaste entreprenörstävling, Di Digital Startup Tour, har anlänt till Stockholm. Här kan du se livesändningen från tävlingen. 

//csp.screen9.com/video?a=z39dZvBCxebOOcRJaP0R1Czfr_s1Bb_3Q3mIzQKdDp6GlHfvNkpOU99QvatD1k5eW7US44XOkzSWzFrgWtZ5fxMpMqMpscvb

På scen kommer sju utvalda startupbolag att pitcha inför en imponerande jury och tävla om en plats vid finalen i Stockholm, senare samma dag. Där står bland annat en reklambudget på 1 miljon kronor och en inspirationsresa till Silicon Valley på spel.

Läs mer: De tog hem segern vid Startup Tour i Göteborg

Förutom representanter från riskkapitalbolagen Northzone, Moor, Industrifonden, Balderton, Bonnier Growth och EQT Ventures, samt våra partners Fakturino, Nordea, Accenture, Volkswagen, Roschier och Akamai, kommer deltävlingen av Startup Tour i Stockholm även gästas av näringsminister Mikael Damberg, Storytels vd Jonas Tellander, affärsängeln Jane Walerud och musikstjärnan och entreprenören Steve Angello.

Här är de sju bolagen som valts ut av Di Digital-redaktionen för att tävla i Stockholm:

Budbee (NTL)
Grundare: Fredrik Hamilton
Antal anställda: 13
Grundades: 2014
Omsättning: 7 Mkr (2015)

Budbee har utvecklat en digital tjänst för att kunder och företag ska kunna försäkra sig om att få sina leverenser i tid och följa sina varor handlade på nätet i Budbees app. Bolaget har redan tagit in närmare 20 miljoner kronor i riskkapital av bland annat Klarna-grundarna Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson samt ängelinvesterarna Hampus Jakobsson och Daniel Pilotti.

Shipwallet (NTL)
Grundare: Piotr Zaleski, Patric Blixt, Ilia Mikhailov, Fredrik Schöön och Björn Alberts
Antal anställda: 4
Grundades: 2015
Omsättning: 0 kr (2015)

Shipwallets är en jämförelseplattform för frakt inom e-handeln. Tjänsten kan jämföras med Klarna Checkout, då den sparar användarens information och preferenser. Dessa används sedan för att rangordna de bästa fraktalternativen i slutet av transaktionsprocessen. Flera stora fraktbolag, som Posten, DHL och Schenker, är anslutna till Shipwallets plattform.

Charge Amps (NTL)
Grundare: Charlotte Eisner och Fredrik Jonsson 
Antal anställda: 7
Grundades: 2012
Omsättning: 10,5 Mkr (2015)

Charge Amps utvecklar smarta och säkra laddlösningar för elbilar och laddhybrider. Både utveckling och tillverkning sker i Sverige. I dag laddar bolagets produkter elbilar i 28 länder. Vid sidan av de egna medarbetarna har OK ekonomisk förening investerat i Charge Amps.

Tipser (NTL)
Grundare: Marcus Jacobsson, Jonas Sjöstedt och Axel Wolrath
Antal anställda: 17
Grundades: 2011
Omsättning: 1,2 Mkr (2015)

En digital kundvagn som följer med när kunden surfar runt på nätet. Det är, lite förenklat, Tipsers idé. Bolaget har lyckats locka till sig en hel rad kända investerar, bland andra Johan Qviberg, son till finansmannen Mats Qviberg, och Tobii-chefen Fredrik Ruben.

Instantor (NTL)
Grundare: John Grundström
Antal anställda: 25
Grundades: 2010
Omsättning: 14,4 Mkr

Instantor har tagit fram en mjukvara som kopplas samman med bankerna för att gå igenom en individs transaktionshistorik. Historiken analy­seras hos Instantors kunder och resultatet är en färdig kreditprövning på några ­sekunder.

Läs mer: Tio heta bubblare inom fintech

Buildsafe (NTL)
Grundare: Leo Sydow, Samuel Jaeger, Viktor Broberg, Deniss Karavajev och Johan Brunedal
Antal anställda: 9
Grundades: 2015
Omsättning: 1 Mkr (2015)

Buildsafe har byggt en molntjänst för att förenkla kommunikationen kring säkerhetsarbetet i byggbranschen. Tjänsten ska spara tid och minska antalet olyckor i branschen. I mars i år tog man in 3 miljoner kronor från statliga Almi Invest och riskkapitalbolaget Moor.

Läs mer: Buildsafe tar in 3 Mkr från Moor och Almi

Tessin (NTL)

Grundare: Jonas Björkman, Erik Nordin och Niels Bosma
Antal anställda: 4
Grundades: 2014
Omsättning: 2,2 Mkr

Tessin är en crowdfundingtjänst för den som vill placera sitt kapital direkt i fastigheter utan krångliga avgiftsstrukturer och mellanhänder. Man går ihop tillsammans med andra och investerar i de projekt man vill se förverkligade och får avkastning på sitt kapital.

Deltävlingen i Stockholm är den sista i årets Startup Tour. Tidigare under hösten tog Sportswik hem segern i Umeå, 1928 Diagnostics i Göteborg, Amra i Linköping och Fieldly i Malmö.

Tävlingens vinnare möts i finalen av Startup Tour i Stockholm, som äger rum samma dag som delfinalen, alltså den 8 december.

 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här  

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera