Annons
Mikael Funa är vd för Packbud.

Malmöbolaget Packbud ska frakta dina Blocket-köp

Glöm plastkortet – så betalar vi i framtiden SPONSRAT AV mastercard

IBM:s schackdator Deep Blue besegrade den mänskliga stormästaren Garry Kasparov 1997.

Google-veteran drar igång miljardfond för AI

Soundtrap har utvecklat mjukvara som gör det möjligt att spela in, redigera och arrangera ljudspår över nätet. Tjänsten är populär i skolvärlden. Foto: Soundtrap

Fick in 50 miljoner – nu växlar Soundtrap upp

Private equity-bolag vill förhandla lån med Spotify inför noteringen

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Malmöbolaget Packbud ska frakta dina Blocket-köp

Mikael Funa är vd för Packbud.
Mikael Funa är vd för Packbud.
Köp- och säljsajten Blocket lanserar en ny fraktfunktion tillsammans med logistikutmanaren Packbud.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbolaget Packbud (NTL) har utvecklat en tjänst som matchar privatpersoner som vill skicka saker med transport- och flyttbolag med ledigt utrymme i sina bilar. Målet är att utnyttja ledig kapacitet i transportsektorn.

Nu sluter bolaget avtal med Blocket och blir ett fraktalternativ i privatannonser på köp- och säljsajten. Samarbetet inleds med en testperiod för att samla in data om hur kunderna vill arrangera transporter av möbler och prylar, men partnerna hoppas kunna utveckla tjänsten vidare.

”Det här en jättestor möjlighet att visa att vår tjänst fungerar och att det finns ett stort behov. För oss är Blocket en av de allra bästa partners man kan ha”, säger bolagets vd och grundare Mikael Funa (NTL).

Läs mer: Åtta heta trender i den svenska delningsekonomin

Packbud grundades 2013 av utförsåkaren Thomas Fogdö och entreprenörerna Mikael Funa och Pär Wredendahl. Sedan starten har bolaget in 4 miljoner kronor i riskkapital från riskkapitalbolaget Aggregate Media och en rad olika ängelinvesterare.

Packbud har redan i dag flera hundra anslutna bud- och flyttföretag. Merparten av användarna är privatpersoner som köpt eller något på en köp- och säljsajt. Tjänsten används även av småföretag för mindre transporter.

”Vi tittar på en lösning för dörr-till-dörr-frakt för att göra det så smidigt som möjligt för svenska folket att köpa och sälja av varandra. Vi är glada att ha Packbud som partner i detta. De kan lösa frakt för i princip vad som helst samtidigt som tjänsten är klimatsmart”, säger Jan Prokopec, vd på Blocket. 

Läs mer: Schibsted lanserar Blocket-utmanare

Packbud är inte det enda svenska startupbolaget som vill revolutionera transportsektorn. Ett bolag som precis som Packbud vill ta till vara på outnyttjad yta i transportföretagens lastbilar, men som vänder sig till företag, är Farewell, grundat av Joakim Lundborg, med en bakgrund på DHL.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post