Hoppa till innehållet

Mat.se och Volvo i samarbete – leveranser direkt till bakluckan

Vad sägs om att få matkassarna levererade direkt till bakluckan på bilen? I ett nytt samarbete vill e-handlaren mat.se och Volvo erbjuda just det. 

Igår kunde Di Digital berätta om det nya företaget Starship, som vill förändra e-handeln med hjälp av automatiska leveransrobotar

Även i Sverige görs intressanta – om än kanske inte lika radikala – försök med nya typer av e-handelsleveranser. 

I Göteborg testar Volvo och e-handlaren mat.se nu den nya tjänsten Volvo In-car Delivery. Tjänsten bygger på en "digital nyckel" som budet från mat.se använder för att öppna bakluckan på din Volvo. Bilens ägare beställer varor på nätet, får ett meddelande om att varorna har levererats och kan sedan helt enkelt köra hem med dem.

För att hålla kylan används en nyutvecklad fryskasse från det svenska bolaget Ifoodbag, en vattentät kasse som ska kunna hålla livsmedel frysta i upp till 24 timmar. 

Tanken är att tjänsten ska låta Volvo-ägare slippa handla på väg hem från jobbet, till exempel. 

"Det är också positivt ur ett hållbarhetsperspektiv då vi kommer att köra ännu kortare sträckor mellan leveranserna", säger Måns Danielson, vd  på mat.se.

Volvo In-car Delivery erbjuds i sitt första skede till förare i Göteborgsområdet som prenumererar på tjänsten Volvo On Call, men den kommer att erbjudas i övriga Sverige och andra länder senare.

Innehåll från Stena RecyclingAnnons

Cirkulär IT-satsning minskar klimatavtrycket

Nu storsatsar Stena Recycling i Sverige med sitt reuse-erbjudande – återbruk av IT-produkter. Bolaget har kapacitet att hjälpa små som stora företag med att förlänga livslängden på alla typer av IT-produkter.

– Elektronikavfall är den snabbast växande avfallsströmmen globalt. Det vill vi bidra till att ändra på. Eftersom vi hanterar både återbruk och återvinning i våra egna processer ger vi företag full koll på spårbarheten, genom produktens hela livscykel. Det ger fördelar i omställningen till cirkulära affärsmodeller, säger Lars Håkansson, Head of Reuse och ansvarig för cirkulära IT-tjänster på Stena Recycling.

Stena Recycling erbjuder företag en komplett lösning för återbruk av datacenter, lagringsutrustning, servrar och workplace IT. I tjänsten ingår allt från hämtning och säker radering av data till återbruk – och återvinning i de fall det krävs. 

Upptäck Stena Recyclings cirkulära IT-tjänster  

För cirkulär IT märks en stadigt ökad efterfrågan, inte minst när det gäller återbruk av datacenter. 

– Vi har en unik produktexpertis och vi både köper företags utrustning och erbjuder företag att köpa återbrukad och testad IT, till bra priser genom oss, säger Lars Håkansson. 

I satsningen ingår ett specialistteam på ett tiotal personer som alla har specialistkompetens inom cirkulära tjänster för IT-produkter.

– Vårt team hjälper till med frågor kring allt från koldioxidbesparing till hur vi jobbar med informationssäkerhet och vår certifiering genom ISO 27001, avslutar Lars Håkansson. 

Läs mer om informationssäkerhet hos Stena Recycling  

 

 

Mer från Stena Recycling

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stena Recycling och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera