Annons
Teslas vd Elon Musk.

Mercedes utmanar Tesla med lagringsbatterier för hemmet

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Izettle rullar ut Swish-lösningar i Norge och Danmark

Så ska Jack Dorsey vinna över Izettle

Ubers vd och medgrundare Travis Kalanick avgick i förra veckan. Mediemogulen Arianna Huffington, som valdes in i Ubers styrelse i fjol, uppges få allt större inflytande över bolaget.

Ubers kris sätter skyhög värdering i gungning

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Mercedes utmanar Tesla med lagringsbatterier för hemmet

Teslas vd Elon Musk.
Teslas vd Elon Musk.
Mercedes-Benz och Vivint Solar ska tillsammans erbjuda ett smart ekosystem för solenergiprodukter i USA. Mercedes batterier konkurerar därmed med Teslas Powerwall.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Daimler-ägda Mercedes-Benz och Vivint Solar ska tillsammans erbjuda ett smart ekosystem för solenergiprodukter i USA, skriver Business Insider.

Kortfattat handlar det om att Mercedes-Benz gör sina batterier för hemmen tillgängliga för den amerikanska marknaden medan Vivint står för själva panelinstallationen på taken.

Mercedes batterier kan lagra upp till 2,5 kilowatttimmar av energi. De tillverkas av dotterbolaget Deutsche Accumotive och finns redan på marknader i Tyskland, Storbritannien och Sydafrika.

Läs mer: Elon Musk dissar samarbete med Ubers vd

Sett till branschen är Mercedes batterier konkurrenter till Teslas Powerwall. Prismässigt är batterierna från Mercedes något billigare men samtidigt krävs det flera enheter än jämfört med bara en Powerwall på väggen.

De amerikanska hushållen spenderar i genomsnitt 901 kilowatttimmar per månad, enligt US Energy Information Administration.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post