Annons
Teslas vd Elon Musk.

Mercedes utmanar Tesla med lagringsbatterier för hemmet

Elon Musk är vd för Tesla och Spacex.

Elon Musk vill bygga världens längsta tunnel

Stora stölder drabbar bitcoin-utmanaren

Två av Sportamores grundare, Joakim Fredman och Johan Ryding.

Kursraketen Sportamore faller på rapport

Johan Tjärnberg, vd och grundare för betalbolaget Bambora som nyligen såldes för 14 miljarder kronor till franska Ingenico.

Bamboras vd: ”En otrolig saga för ett svenskt bolag”

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Mercedes utmanar Tesla med lagringsbatterier för hemmet

Teslas vd Elon Musk.
Teslas vd Elon Musk.
Mercedes-Benz och Vivint Solar ska tillsammans erbjuda ett smart ekosystem för solenergiprodukter i USA. Mercedes batterier konkurerar därmed med Teslas Powerwall.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Daimler-ägda Mercedes-Benz och Vivint Solar ska tillsammans erbjuda ett smart ekosystem för solenergiprodukter i USA, skriver Business Insider.

Kortfattat handlar det om att Mercedes-Benz gör sina batterier för hemmen tillgängliga för den amerikanska marknaden medan Vivint står för själva panelinstallationen på taken.

Mercedes batterier kan lagra upp till 2,5 kilowatttimmar av energi. De tillverkas av dotterbolaget Deutsche Accumotive och finns redan på marknader i Tyskland, Storbritannien och Sydafrika.

Läs mer: Elon Musk dissar samarbete med Ubers vd

Sett till branschen är Mercedes batterier konkurrenter till Teslas Powerwall. Prismässigt är batterierna från Mercedes något billigare men samtidigt krävs det flera enheter än jämfört med bara en Powerwall på väggen.

De amerikanska hushållen spenderar i genomsnitt 901 kilowatttimmar per månad, enligt US Energy Information Administration.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post