Hoppa till innehållet

MTG investerar nästan en miljard i spelbolag

Mediekoncernen MTG tar steget in i spelvärlden. Bolaget köper 35 procent av tyska spelutvecklaren Innogames för närmare 900 miljoner kronor. 

Jörgen Madsen Lindemann, MTG:s vd och koncernchef.
Jörgen Madsen Lindemann, MTG:s vd och koncernchef.

Den nordiska mediekoncernen MTG har genom sin digitala satsning MTGx tidigare investerat i e-sport, bland annat genom köpet av e-sportsturneringen Dreamhack. Nu får MTGx ytterligare ett ben att stå på – mobilspel.

Mediekoncernen köper 35 procent av den Hamburg-baserade spelutvecklaren Innogames till en bolagsvärdering av 260 miljoner euro, motsvarande 2,5 miljarder kronor.

MTG har möjligheten att utöka sitt innehav med ytterligare 16 procent av spelbolaget, enligt ett pressmeddelande. Investeringen ligger i linje med MTG:s strategi att investera i digitalt innehåll, enligt koncernens vd Jörgen Madsen Lindemann.

”Vi ser oss om efter digitala globala vertikaler och om du tittar på spelbranschen så är det verkligen en global industri. Vi har sedan tittat efter företag med starka spel som lockar till sig många kunder och därmed också hög omsättning. Det har vi hittat i Innogames”, Jörgen Madsen Lindemann.

Läs även: MTG:s vd: ”OS visar att vår strategi funkar”

Innogames omsatte över 100 miljoner euro under 2015 med fler än 150 miljoner registrerade spelare. Bolaget grundades 2007, är baserat i Hamburg och Düsseldorf och sysselsätter fler än 400 personer från 30 länder. Innogames har gjort spel som Tribal Wars, Grepolis och Forge of Empires.

Det här segmentet är väldigt intressant och snabbväxande. Det är därför vi tittar efter fler bolag inom det här området.

”Spel är en enorm industri som är större än filmindustrin och 50 gånger större än e-sportsmarknaden. Vad vi verkligen gillar med online-spelsmarknaden är affärsmodellen free to play. Du spelar helt gratis och ju mer du spelar desto mer lär sig publiceringsverktyget om dig och desto större chans är det att du börjar betala för saker”, säger Arnd Benninghoff, vd för MTGx.

Beskedet att MTG investerar i Innogames fick MTG:s aktie att stiga på torsdagsmorgonen. En halvtimme efter att börsen öppnats hade aktiekursen stigit med 1,3 procent på en annars sjunkande börs. Följ kursen här

Investeringen i tyska Innogames lär inte bli MTG:s enda i spelindustrin, om man ska tro Jörgen Madsen Lindemann.

”Det här segmentet är väldigt intressant och snabbväxande och därför letar vi efter fler bolag på området. Vi har redan investerat mycket i e-sport, som ESP, och i digitala nätverk som Splay. Samma sak kommer att gälla för spelindustrin om vi tittar framåt.”

Läs även: Efter Dreamhack-köpet: Så mycket drar MTG in på e-sport

Innehåll från Exclusive NetworksAnnons

Upptäck framtidens datalagring med Cloudian

Cloudian omdefinierar datalagring med innovativa lösningar som hanterar ostrukturerad data i stor skala, så att organisationer kan dra största möjliga nytta av denna värdefulla tillgång. Med ett öga på framtiden prioriterar Cloudian säkerhet, enkel skalbarhet och sömlös integration med populära AI- och dataanalysverktyg.

I takt med att mängden digital information ökar ställs allt fler företag inför utmaningen att effektivt hantera och utvinna värde ur ostrukturerad data som bilder, dokument och maskindata. Cloudians främsta mål sedan företaget grundades 2011 har varit att tillhandahålla innovativa och skalbara datalagringslösningar, vilket har blivit allt mer relevant med den exponentiella tillväxten av data som genereras av AI-applikationer, arbetsbelastningar för dataanalys och IoT-enheter (Internet of Things). Cloudians flaggskeppsplattform HyperStore erbjuder nästa generations S3-kompatibla objektlagring och skapar ett effektivt, AI-optimerat data lake-ekosystem. Halvor Evensen, Regional Sales Manager för Norden och Baltikum, kommenterar:

– Ostrukturerad data, som inte följer en specifik modell eller ett specifikt format, utgör en stor del av all data som skapas idag. Dess värde förblir dock ofta outnyttjat på grund av svårigheter med hantering och analys. Det är viktigt att företag förstår de möjligheter som dagens dataexplosion innebär. Cloudians lösningar är inte bara utformade för att skydda information utan också för att ge organisationer möjlighet att utnyttja denna data för innovation och tillväxt.

Säkerhet och skalbarhet: Cloudians löfte

Cloudians plattform har blivit känd för sin förmåga att hantera stora datamängder och för sitt fokus på säkerhet. Erkänd för sin robusta hantering av massiva datauppsättningar, prioriterar Cloudian säkerhet med funktioner som datakryptering och nyckelhantering, tillsammans med S3 Object Lock för att skydda data mot ransomware genom att göra den oföränderlig. Denna säkerhetsnivå, kombinerat med plattformens skalbarhet, har lett till att flera statliga och offentliga organisationer i Europa har valt Cloudian som en lösning. Halvor fortsätter:

– Säkerhet är hörnstenen i allt vi gör. Våra kunder värderar möjligheten att behålla full kontroll över sina data, samtidigt som de också kan skalas upp vid behov.

Lösningar för den moderna digitala eran

Cloudian fokuserar på att möta behoven hos större företag som står inför utmaningen att hantera omfattande datamängder på ett sätt som är både effektivt och kostnadseffektivt. Genom att noggrant lyssna och anpassa sig till varje organisations unika krav har Cloudian etablerat sig som en tankeledare inom datalagring, alltid med målet att förenkla komplexiteten i den digitala världen

– Genom att anamma rätt strategier för datalagring kan företag inte bara skydda sin mest värdefulla tillgång - data - utan också omvandla den till en katalysator för innovation och tillväxt. Vårt mål är att hjälpa stora organisationer att navigera i datalagringslandskapet med våra skräddarsydda lösningar, avslutar Halvor.

 

 

Mer från Exclusive Networks

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Exclusive Networks och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera