Hoppa till innehållet

Genombrottsavtal för nätläkaren Min Doktor

E-hälsovårdbolaget Min Doktor har slutit avtal med försäkringsjätten Länsförsäkringar. Det innebär ett stort steg mot fler digitala läkarbesök - och en potentiell tiodubbling av det unga bolagets kundkrets. 

Grundaren Magnus Nyhlén och Charlotta Tönsgård, operativ chef på Min Doktor.
Grundaren Magnus Nyhlén och Charlotta Tönsgård, operativ chef på Min Doktor.Foto: Min Doktor

Kommer majoriteten av kontakten med läkare ske via nätet i framtiden? Det tror i alla fall personerna bakom e-vårdgivaren Min Doktor.

Lundabolaget Min Doktor grundades av läkaren Magnus Nyhlén 2013 och erbjuder sina kunder möjligheten att få läkarvård digitalt. Med hjälp av skriftlig kommunikation, telefonsamtal eller videolänk kan läkarna ge en diagnos och skicka recept direkt till mobilen.

Nu har bolaget skrivit på avtal med Länsförsäkringar för att ta hand om bolagets 125 000 kunder med sjukförsäkring. I jämförelse hade Min Doktor drygt 10 000 patienter under 2015.

”Tack vare det här samarbetet kommer vi att ha mer än 50 procent av marknaden för privat sjukförsäkring i Sverige, säger Charlotta Tönsgård, operativ chef på Min Doktor.

Bolaget har redan avtal med Euro Accident sedan ett år tillbaka och började även samarbeta med Skandia i november. 

”Det här är ett nytt sätt att ge sjukvård på. Att då se att försäkringsbolagen, som är en traditionell bransch på många sätt, har fått upp ögonen för e-hälsovård betyder mycket speciellt i det skedet vi befinner oss”, säger Charlotta Tönsgård.

Min Doktor sluter avtal med Länsförsäkringar.

E-hälsovårdgivaren Min Doktor tiofaldigar sin potentiella kundkrets med nytt avtal.

Min Doktor omsatte cirka 6,5 Mkr året 2015. Det är en rejäl ökning från 1,5 Mkr för 2014. Men utan att vilja gå in på detaljer kring resultatet, konstaterar Charlotta Tönsgård att företaget har gjort en förlust för 2015. 

”Som det såg ut i början av 2015 hade vi kunnat gå i vinst men ägarna tror på det vi gör och har valt att prioritera tillväxt”, säger Charlotta Tönsgård.

I somras tog Min Doktor in 22 Mkr av bland andra Filip Engelbert och Jonas Nordlander som har grundat den ryska Blocket-kopian Avito. 

Läs även: Northzone gör miljardklipp i Avito

Min Doktor är inte den enda aktören inom e-hälsovård i Sverige. En annan aktör är Kry som till skillnad från Min Doktor erbjuder en teknisk plattform för andra vårdgivare. Kry har skrivit på avtal med bland annat region Jönköping medan Min Doktor siktar in sig på privatpersoner och försäkringsbranschen. Men Charlotta Tönsgård ser inte någon nackdel med fler aktörer på marknaden.

”Jag tycker bara det är positivt. Vi hjälps åt att bygga förståelse för digital vård. Men som bolag är Kry och Min Doktor väldigt olika och har olika fokus”, säger hon och fortsätter:

”Jag är nästan helt säker på att om tio år är det så här vården kommer att fungera. Sedan är det säkert fler företag än vi som gör det. Förhoppningsvis kommer vi att vara ett av bolagen som har hjälpt till att leda den utvecklingen.”

Läs även: Kinnevik investerar i digitalt vårdbolag

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera