Annons
Nitro Games chefer, vd Jussi Tähtinen och Antti Villanen, ringer i klockan hos Nasdaq Stockholm.

Nitro Games stiger i debuten

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Carl Silbersky, vd och huvudägare i snabbväxande Mionix.

Han tar gamer-bolaget Mionix till börsen

Georgi Ganev blir ny vd för Kinnevik.

Han blir ny vd för Kinnevik – lånar av Stenbeck till storköp

Lisa Farrar, digitalchef på Nordic Choice Hotels. Till höger: Lisa Farrar och Petter Stordalen, ägare och ordförande för Nordic Choice Hotels, poserar på terrassen till restaurang Tak i Stockholm.

Hon får 250 miljoner av Petter Stordalen

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Nitro Games stiger i debuten

Nitro Games chefer, vd Jussi Tähtinen och Antti Villanen, ringer i klockan hos Nasdaq Stockholm.
Nitro Games chefer, vd Jussi Tähtinen och Antti Villanen, ringer i klockan hos Nasdaq Stockholm.
Nitro Games stiger inledningsvis vid noteringen på Nasdaq First North under fredagen. Insatserna är höga då det finska spelbolagets nyemission aldrig blev fulltecknat.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Inför sin notering på First North ville det finska spelbolaget Nitro Games ta in pengar för att vrida om affärsmodellen. Men emissionen tecknades bara till 86 procent.

Trots bakslaget beslöt sig Nitro Games för att genomföra sin notering på First North under fredagen, den 16 juni, med en värdering på 46,8 miljoner kronor, exklusive nyemissionen.

Femton minuter efter börsens öppning ser det ut att vara rätt beslut. Aktien handlades då till kursen 44 kronor. Det är en uppgång med 10 procent mot teckningskursen på 40 kronor.

I samband med noteringen ska bolaget ändra sin affärsmodell genom att även börja publicera sina egna spel. Det innebär att bolaget kan behålla en större andel av intäkterna efter att distributionskanalen fått sin andel. Men det ökar även den finansiella risken.

Vi är bekväma med summan vi fick in.

För att ta höjd för detta genomförde bolaget under 15-23 maj en kapitalanskaffningsrunda med målet att få in 3,2 miljoner euro. Den tecknades emellertid endast till 86 procent, vilket innebär att bolaget fick in 2,8 miljoner euro, eller motsvarande drygt 27 miljoner kronor.

Målet är att utveckla och publicera två free-to-play-spel per år, liksom att uppdatera de bäst presterande spelen.

”Vi är bekväma med summan vi fick in. Vi kungjorde precis en deal på 11 miljoner kronor med Warming som säkrar vårt rörelsekapital tillsammans med pengarna vi tog in från börsnotering”, skrev Jussi Tähtinen, vd på Nitro Games, i ett mail till Di Digital i slutet av maj.

Läs även: Finska Next Games rusar på börsen

Syftet med noteringen är enligt Nitro Games att de vill öka uppmärksamheten kring sitt varumärke och få lättare att skaffa externt kapital om det skulle behövas.

Nitro Games bildades 2007 och jobbade de första åren med att utveckla spel för utgivning av extern part till olika spelplattformer. 

Under 2016 hade Nitro Games intäkter på 0,8 miljoner euro och ett resultat efter finansnetto på -1,5 miljoner euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post