Hoppa till innehållet

Nu är deras Babyshop ett dubbelt miljardbolag

Snabbväxande e-handlaren Babyshop har nu nått 1 miljard kronor i både omsättning och värdering. Dessutom har finansmannen Claes Dinkelspiel klivit in i ägarlistan, där han har sällskap med bland annat Sverker Martin-Löf och Anders Nyrén.

Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop. Foto: Press
Paret Marcus Tagesson och Linn Tagesson har grundat e-handlaren Babyshop. Foto: Press

Svenska Babyshop (NTL) som grundades 2006 har vuxit till en av Europas största e-handlare inom barnmode. I våras köpte bolaget konkurrenten Lekmer för 90 miljoner kronor från Qliro (NTL).

Läs mer: Babyshop köper Qliros Lekmer för 90 miljoner

I samband med affären blev Babyshop ett miljardbolag i omsättning räknat.

”På en rullande 12-månadersperiod så har vi en omsättning på 1,2-1,3 miljarder kronor och gör en rörelsevinst”, säger vd Marcus Tagesson, som tillsammans med Linn Tagesson har grundat Babyshop.

Men köpet innebär dessutom att Babyshops värdering spränger miljardvallen, kan Di Digital berätta.

Finansieringen säkrades genom en nyemission på 151 miljoner kronor i mitten av juni och dokument som Di Digital har tagit del av visar att e-handlaren då värderades till 1 miljard kronor (med de nya pengarna inräknade).

Det är en rejäl ökning sedan hösten 2016 då bolaget värderades till drygt 730 miljoner kronor.

”Det är fantastiskt roligt att ha kommit upp hit i storlek men jag tänker inte på det i vardagen. Jag är glad att vi har investerare som tror på oss och satsar pengar på oss”, säger Marcus Tagesson.

Han berättar att Babyshop, exklusive Lekmer, växer med 45 till 50 procent på årsbasis.

”Vi har en bra tillväxt på våra nyckelmarknader som är Norden och Storbritannien men även USA och Asien växer snabbt”, säger han.

Bolaget med den unga målgruppen har blivit något av en favorit bland svenska näringslivsprofiler.

Riskkapitalbolaget Verdane Capital är största ägare. Men i ägarledet finns även Industrial Development Partners med de avhoppade SCA-cheferna Sverker Martin-Löf och Jan Johansson, SCA:s styrelseveteran Rolf Börjesson samt Industrivärdens tidigare vd Anders Nyrén. Även Hexatronics tidigare storägare Gert Nordin är delägare i Babyshop.

Samtliga av dessa ägare deltog i nyemissionen på 151 miljoner kronor för att finansiera Lekmer-köpet. Dessutom klev bland annat Nordnets tidigare styrelseordförande Claes Dinkelspiel in som ägare.

”Jag tror att de här profilerna gillar vår historia där vi som team har jobbat väldigt handripligt i verksamheten, kämpat hårt och byggt det med små medel ända hit. Vi tog inte in riskkapital förrän sent”, säger Marcus Tagesson.

Läs även: "Butikshandeln har peakat"


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera