Annons
Startupprofilerna John Sjölander och Adam Peleg står bakom podcasten Start.

Ny gästpodd ska guida startup-entreprenörer

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Kry:s vd Johannes Schildt.

Nätläkaren Kry tar in 200 miljoner kronor

Di Digitals redaktion: Viktor Ström, Jonas Leijonhufvud, Miriam Olsson Jeffery, Björn Wallenberg, Josefin Jakobsson, Mimi Billing och Sven Carlsson.

EU:s miljardkrav på Google, Kinneviks nya vd och sexskandal i Binary Capital

Christina Stenbecks Kinnevik säljer Lazada till Jack Mas Alibaba.

Alibaba köper e-handel av Kinnevik för en miljard

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Ny gästpodd ska guida startup-entreprenörer

Startupprofilerna John Sjölander och Adam Peleg står bakom podcasten Start.
Startupprofilerna John Sjölander och Adam Peleg står bakom podcasten Start.
Di Digital välkomnar ännu en gästpodd till sajten. I podcasten ”Start” intervjuas entreprenörer och techprofiler om hur man driver startupbolag. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digitals poddfamilj fortsätter att växa. Efter det framgångsrika samarbetet med Den Digitala Draken är det nu premiär för ännu en gästpodd till sajten. Podcasten heter ”Start” och har kommit ut med sex avsnitt sedan lanseringen i januari.

”Det görs mycket innehåll i syfte att guida entreprenörer kring hur de ska driva sin verksamhet bättre. Tyvärr håller det oftast inte särskilt hög kvalitet. Podden Start är ett lysande undantag som verkligen ger mervärde till lyssnarna”, förklarar Viktor Ström, redaktör på Di Digital.

Det är roligt att kunna ge något tillbaka när man har jobbat med detta i 20 år.

Bakom Start står John Sjölander och Adam Peleg, båda med en lång erfarenhet som entreprenörer inom startupsektorn.

Fler poddar: Här samlas poddarna i Di Digital-familjen

John Sjölander har dragit igång flera startupbolag och jobbat som både vd, operativ chef och CTO. Han är idag venture partner på Industrifonden och assisterar styrelserna i techbolag som Starcounter och Barnebys.

Adam Peleg har varit entreprenör i tio år, främst i Tel Aviv där han grundat ett bolag inom mobil e-handel. Numera leder han olika innovationsprojekt och föreläser om strategi.

”Med podden Start vill vi sprida instrumentell kunskap om hur man bygger skalbara startups. Varje avsnitt handlar om ett specifikt ämne och vi intervjuar någon med spetskompetens inom det ämnet”, säger Adam Peleg. 

Foto: Startupprofilerna John Sjölander och Adam Peleg står bakom podcasten Start.

Han får medhåll från John Sjölander.

”Det är roligt att kunna ge något tillbaka när man har jobbat med detta i 20 år. Jag ser det som community-building”, säger han.

Start hade premiär i januari och har sedan dess kommit ut med sex avsnitt. Det senaste avsnittet gavs ut under tisdagen och handlar om CTO-rollen. I avsnittet intervjuas Spotifys första CTO, och första anställda medarbetare Andreas Ehn. Han berättar vad en CTO faktiskt gör och hur teknikorganisationen ser ut i ett startupbolag.

I tidigare avsnitt har man bland annat pratat om ”unit economics” med Online Pizza-grundaren Erik Byrenius och produktlanseringar med Lisa Enckell, tidigare marknadschef på Wrapp.

Lyssna på senaste avsnittet av Start via här:Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post