Annons
Paradox finanschef Andras Vajlok. Foto: Pressbild

Paradox finanschef: ”Behövde pengar till investeringar via Pepins”

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Izettle rullar ut Swish-lösningar i Norge och Danmark

Så ska Jack Dorsey vinna över Izettle

Ubers vd och medgrundare Travis Kalanick avgick i förra veckan. Mediemogulen Arianna Huffington, som valdes in i Ubers styrelse i fjol, uppges få allt större inflytande över bolaget.

Ubers kris sätter skyhög värdering i gungning

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Paradox finanschef: ”Behövde pengar till investeringar via Pepins”

Paradox finanschef Andras Vajlok. Foto: Pressbild
Paradox finanschef Andras Vajlok. Foto: Pressbild
Spelbolaget Paradox finanschef Andras Vajlok berättar nu varför han sålt aktier i det egna bolaget för 28 miljoner kronor. ”Jag tittar på lite andra investeringar”, säger han.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Andras Vajlok, finanschef för spelutvecklaren Paradox Interactive, har via bolag sålt 500 000 aktier i bolaget. Det visar Finansinspektionens insynslista.

Försäljningen skedde den 15 mars till kursen 56:50, vilket gav en likvid på drygt 28 miljoner kronor.

Som Di Digital rapporterade tidigare under fredagen fick beskedet Paradox aktiekurs att falla. Klockan 14:40 hade aktiekursen backat med knappt 2 procent till 56 kronor.

Jag tittar på lite andra investeringar som jag tänker göra, framför allt via Pepins.

Efter försäljningen har Andras Vajlok, via bolaget Silfverlok Invest, ett innehav på 950 000 aktier i Paradox, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Under eftermiddagen lät Andras Vajlok meddela att försäljningen gjordes för att få loss pengar till andra investeringar. Han har inga som helst planer på att minska sitt innehav ytterligare, säger han i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

Läs mer: Pepins hjälpte Paradox vid noteringen

”Jag behövde få loss pengar eftersom jag tittar på lite andra investeringar som jag tänker göra, framför allt via Pepins (ett bolag som jobbar med så kallad crowdfunding, reds anm). I samband med det så pratade jag med en annan långsiktig ägare som var väldigt sugen på att köpa aktier och vi kom överens om den här storleken (500 000 aktier) och det här priset”, säger Andras Vajlok.

I samband med att Paradox börsnoterades köpte spelutvecklarens ledning, däribland vd:n Fredrik Wester, 11 procent av Pepins.

Hur ser du på ditt resterande innehav i Paradox?

”Min tro på bolaget är helt orubbad och jag har inga som helst planer på att sälja mer”, säger Andras Vajlok.

Läs mer: Pepins fördubblar aktiehandeln – men förlusterna ökar

Paradox Interactive noterades i maj i fjol med en teckningskurs på 33 kronor. Sedan dess har kursen stigit med cirka 70 procent. Bolagets börsvärde uppgår numera till cirka 6 miljarder kronor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post