Annons
Spelstudion Paradox Interactives vd Fredrik Wester. Foto: Joey Abrait

Paradox storsuccé fortsätter leverera

Qlik tar täten inom smarta kartor SPONSRAT AV Qlik

Analytiker: Trump värd 16 miljarder för Twitter

Nils Carlsson är vd för Fortnox, som handlas på Nasdaq NGM.

Fortnox ökar omsättning och resultat

Sheryl Sandberg är Facebooks operativa chef.

Sheryl Sandberg ger 800 miljoner till välgörenhet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Paradox storsuccé fortsätter leverera

Spelstudion Paradox Interactives vd Fredrik Wester. Foto: Joey Abrait
Spelstudion Paradox Interactives vd Fredrik Wester. Foto: Joey Abrait
Paradox spel Cities: Skyline som lanserades tidigt 2015 fortsätter att sälja bra. På ett knappt år har spelet sålts i 1,5 miljoner exemplar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I mars 2015 släppte det svenska spelbolaget Paradox sitt Sim City-liknande spel Cities: Skyline. Bara första månaden sålde spelet, som då hade en prislapp på drygt 250 kronor, i en miljon exemplar, kunde Di Digital rapportera.

Försäljningen gjorde att Paradox omsättning under det första halvåret 2015 landade på 210 miljoner kronor och därmed nästan fördubblades jämfört med hela 2014.

Läs mer: Efter megasuccén – Paradox slår alla rekord

Jämfört med lanseringen har försäljningen nu tappat lite fart, men spelet fortsätter leverera. På ett knappt år har spelet sålts i omkring 1,5 miljoner exemplar. 

För ett knappt år sedan hade spelet sålts i över 2 miljoner exemplar, vilket fram tills nu var den senaste officiella uppgiften från Paradox. Enligt uppgifter har på bolagets hemsida har Cities: Skylines nu sålts i över 3,5 miljoner exemplar.

Nyligen meddelade Paradox att en fjärde expansion kommer att släppas till Cities: Skylines. Expansionen, som går under namnet Mass Transit, kommer enligt bolaget lanseras "snart".

Utöver pc-versionen, som i slutet av förra året också lanserades i en kinesisk version på plattformen QQGames som ägs av Tencent, ett kinesiskt bolag som dessutom äger 5 procent av aktierna i Paradox, avser Paradox att under våren 2017 släppa Cities: Skylines till Microsofts spelkonsol Xbox One.

Läs även: Storsäljer i Paradox: "Kan bli årets sämsta affär"

Direkt / Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post