Hoppa till innehållet

Poddar och video i "nya" Spotify

En enklare upplevelse som anpassar sig efter användarens liv. Podcasts och video jämte musikutbudet i tjänsten. Det är nyheterna i det ”nya Spotify” som presenterades under onsdagkvällen. 

Daniel Ek, Spotify
Daniel Ek, Spotify

”Ett nytt Spotify”. Det var vad Spotifys grundare och vd Daniel Ek utlovade under onsdagens presskonferens, livesänd för journalister och inbjudna i Stockholm från Spotifys kontor i New York. 

"När folk har all världens musik i fickan så förändras sättet de tänker på musik", sa Daniel Ek.

"Vi är besatta av att förstå hur vi kan integrera musik i varje del av människors liv", fortsatte han.

Den mest iögonfallande nyheten har dock lite med just musik att göra. I nya Spotify ska både podcasts och videoinnehåll från ett antal partnerföretag finnas tillgängliga i tjänsten. Klipp från bland andra BBC, Wired, TED, MTV, Vice, Slate och Comedy Central visades under presentationen. 

"När folk har all världens musik i fickan så förändras sättet de tänker på musik", säger Daniel Ek. 

Under huven har användarupplevelsen i Spotify fått sig en rejäl genomgång. Tjänstens nya gränssnitt ska automatiskt anpassa sig efter användarens beteende för att tipsa om ny musik och nya artister att följa. 

På scen visade Spotifys designchef Rochelle King upp en ny flik i Spotify-appen med rubriken "now". Där listades ett antal spellistor som alltså ska vara anpassade till olika tidpunkter under användarens dag. 

En annan nyhet är fliken "running", som verkar finnas till för de som använder Spotify när de tränar. Spotify menar att appen nu automatiskt kan känna av användarens stegtempo, och därmed välja musik som passar användarens springtakt.

Den röda tråden i nyheterna verkar vara att göra det enklare för användaren att hitta nytt innehåll som passar i stunden.  

Satsningarna på podcasts och videoinnehåll ska även ses i ljuset av hur andra stora plattformar – som Facebook med satsningen Instant Articles och Snapchat med tjänsten Discover – försöker hitta samarbeten med etablerade medieföretag.  

"Vi kommer att introducera mer video och ljudinnehåll under månaderna som kommer. Även innehåll som produceras exklusivt för oss", fortsatte Daniel Ek sin presentation.  

Under kvällen delade Daniel Ek dessutom med sig av ett par intressanta datapunkter. Enligt honom har Spotify strömmat mer än 25 miljarder timmar musik sedan starten för åtta år sedan. 

Han uppgav även att Spotify idag står för 54 procent av intäkterna på marknaden för strömmad musik. 

Funktionerna i "nya Spotify" släpps idag, för användare i Sverige, USA, Tyskland och Storbritannien.

Läs även: Spotifys produktchef Gustav Söderström om "nya" Spotify

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera