Hoppa till innehållet

Pristjänst för matkassar tar in 8 miljoner

Fintech-investeraren NFT Ventures går in med 7,5 miljoner i Matspar.se – en prisjämförelsetjänst för mat på nätet.

Omid Ghanbari CEO, Kaveh Sabeghi CMO, Behrang Ehteshamy COO, Steeve Lennmark CTO och Rafel Ridha är de fem entreprenörerna bakom tjänsten.
Omid Ghanbari CEO, Kaveh Sabeghi CMO, Behrang Ehteshamy COO, Steeve Lennmark CTO och Rafel Ridha är de fem entreprenörerna bakom tjänsten.

Mat på nätet är en snabbt växande bransch. Nu investerar NFT Ventures i Matspar.se, en sajt där användare kan jämföra priset på livsmedel via olika digitala matbutiker.

NFT (NTL) och Collector Ventures (NTL) går totalt in med 7,5 miljoner kronor i Matspar.se. Pengarna ska användas för marknadsföra den tjänst bolaget lanserade tidigare i år.

Tjänsten låter användare fylla en digital varukorg och jämför sedan hur mycket varorna kostar via olika matsajter. Jämförelsen tar också hänsyn till utbud och fraktvillkor, enligt bolagets marknadschef och medgrundare Kaveh Sabeghi.

Bolaget grundades 2015 och har idag fem anställda, med bakgrund från bland annat finansvärlden och techbolag. 

I dag är Mathem, Mat.se, Coop nätlivs och Ica Lindhagen anslutna till tjänsten, men fler butiker är på väg. Målet är att alla svenska matbutiker på nätet ska vara anslutna.

Vilka reaktioner har ni fått från handlarna?

”Det är blandade känslor. En del ser nyttan och är entusiastiska, andra håller sig avvaktande och vill se hur tjänsten utvecklar sig. Vår tjänst är helt ny i sitt slag i Sverige”, säger Kaveh Sabeghi.

I våras kunde Di Digital rapportera att Colletor Bank avsatt 100 miljoner kronor för att investera i fintech-bolag. Pengarna gick till riskkapitalfonden NFT Ventures som också hanterar mediebolaget Dagens Industri-ägaren Bonniers Fintech-investeringar. 

Fotnot: NTL-länkarna i texten går till nordictechlist.com, en databas om bolagen, investerarna och personerna i den nordiska techsektorn.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera