Annons
Marcus Lindqvist, vd för e-handelskoncernen Qliro.

Qliros förluster ökar – aktien faller brant

Roland Dennert, partner på Cipio.

Ny europeisk miljardfond vill investera i svenska techbolag

Nordkoreas president Kim Jong-Un och hustrun Ri Sol Ju.

Så använder Nordkorea nätet: Gillar Facebook och krigsspel

Elon Musk, grundare av elbilsföretaget Tesla.

Elon Musk: Zuckerberg förstår inte AI-hotet

32 år gamla Paint kommer inte försvinna, utan bli ett gratisprogram, berättar Microsoft.

Microsoft kovänder: Pensionerar inte Paint

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Qliros förluster ökar – aktien faller brant

Marcus Lindqvist, vd för e-handelskoncernen Qliro.
Marcus Lindqvist, vd för e-handelskoncernen Qliro.
E-handelskoncernen Qliro fortsätter att dras med stora förluster. För det tredje kvartalet gör bolaget en förlust på närmare 46 miljoner kronor. Under den första handeln på torsdagen föll aktien brant.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-handelskoncernen Qliro, som driver sajter som Lekmer, Cdon och Gymgrossisten, redovisar en förlust efter skatt på 45,8 miljoner för det tredje kvartalet. Bolaget backar med 40 procent från samma period föregående år då förlusten låg på 32 Mkr.

Enligt vd:n Marcus Lindqvist beror de ökade förlusterna på att koncernen beslöt sig för att ändra vissa aspekter kring redovisning, som utvecklingskostnader och lagerhantering.

”Detta medförde en negativ resultatpåverkan om 20 miljoner kronor i kvartalet”, säger Marcus Lindqvist i ett skriftligt meddelande.

Samtidigt har bolaget tampats med röda siffror under en längre tid. I januari kunde Di Digital rapportera att koncernen tvingades säga upp 35 personer. För helåret 2015 omsatte Qliro drygt 5 174 Mkr, med en förlust efter skatt på 101,6 Mkr. 

Även nettoomsättningen minskade för det tredje kvartalet i år och uppgick till 917 Mkr i jämförelse med 930 Mkr för samma period i fjol. Att Qliro tappat i försäljning har att göra med att koncernen sålde sin vitvarusajt Tretti.se under andra kvartalet i år.

Siffrorna fick aktien att falla i den första handeln på börsen. En halvtimme efter att börsen hade öppnat hade Qliros aktie fallit med 8,3 procent. Följ aktiekursen här.

Samtidigt ökade bruttomarginalen med tre procentenheter, till 17,8 procent, vilket enligt Qliro beror på betallösningen Qliro Financial Services samt Nellys arbete med att förbättra sortimentsstrategin.

Koncernens Lekmer är däremot inte lönsamt men Marcus Lindqvist tror på bolaget.

”Lekmer har ett starkt erbjudande i ett attraktivt segment med högtillväxtpotential och bolaget har även återupprättat en god kundnöjdhet. Sammantaget gör detta att denunderliggande affärsmodellen är attraktiv. För att kunna realisera denna potential, kommer vi fortsätta attinvestera tid och resurser i Lekmer”, säger Marcus Lindqvist. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post