Annons
Marcus Lindqvist, vd för Qliro.

Qliros nya bankutmanare – lanserar sparkonton

Roland Dennert, partner på Cipio.

Ny europeisk miljardfond vill investera i svenska techbolag

Nordkoreas president Kim Jong-Un och hustrun Ri Sol Ju.

Så använder Nordkorea nätet: Gillar Facebook och krigsspel

Elon Musk, grundare av elbilsföretaget Tesla.

Elon Musk: Zuckerberg förstår inte AI-hotet

32 år gamla Paint kommer inte försvinna, utan bli ett gratisprogram, berättar Microsoft.

Microsoft kovänder: Pensionerar inte Paint

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Qliros nya bankutmanare – lanserar sparkonton

Marcus Lindqvist, vd för Qliro.
Marcus Lindqvist, vd för Qliro.
Qliros vd Marcus Lindqvist flaggade i januari för att koncernen skulle satsa mer på sina finansiella tjänster framöver. Nu lanserar Qliro sparkonton med statlig insättningsgaranti.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Qliro lanserar nu sparkonton med statlig insättningsgaranti i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

E-handelsbolaget har tidigare lanserat konsumenttjänster som Qliro Click och Qliros app som ska förenkla betalning vid e-handel.

”Qliro breddar nu sitt konsumenterbjudande av finansiella tjänster med ett tryggt och mobilvänligt sparande. Sparkonton blir också en alternativ källa för finansiering för Qliro”, skriver vd Marcus Lindqvist i en kommentar.

Tjänsten är helt digital och startas med hjälp av BankID. Statlig insättningsgaranti gäller upp till 950 000 kronor, rapporterar Finwire.

Läs även: Han vill lägga mer krut på Qliros betallösning 

I januari beskrev Qliros vd Marcus Lindqvist hur koncernen framöver ska fokusera på tre affärsområden: Marketplace (består av CDON), Fashion (där ingår bland annat e-handlaren Nelly) och Financial Services, som utgörs av en Klarna-utmanare som ska ”göra det tryggt för konsumenter att handla på nätet”. 

”Vi tror att det är viktigt för oss framöver att fokusera vår verksamhet framöver i de här tre affärsområdena. Vi ser också stora synergier mellan dem. E-handeln genererar transaktionsvolymer för Financial Services som i sin tur utvecklar finansiella tjänster som sedan kommer e-handlarna tillgodo”, sa Marcus Lindqvist till Di Digital i januari.  

Det är i Financial Services som tillväxten har varit som kraftigast. Under första kvartalet 2017 omsatte segmentet 48,5 miljoner kronor, vilket var en ökning med 69 procent i jämförelse med året innan.

I mars 2017 blev Qliro AB kreditmarknadsbolag under Finansinspektionens tillsyn vilket ger möjlighet att lansera nya finansiella tjänster för både handlare och konsumenter.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post