Hoppa till innehållet

Så klarar vi en robot-revolution

På Nasa försöker man göra robotarna så mänskliga som möjligt för att lättare kunna integrera dem i arbetslaget. Men robotar är snart vanliga i fler branscher. I Di Digitals och HejDigitalts sändning från Almedalen tar vi reda på hur vi hanterar den kommande robotrevolutionen.

I Almedalen diskuterar Di Digital och HejDigitalts panel hur vi hanterar den kommande robot-revolutionen.
I Almedalen diskuterar Di Digital och HejDigitalts panel hur vi hanterar den kommande robot-revolutionen.Foto: Jesper Frisk

Snart kan nära hälften av alla jobb tas över av robotar; i vården, skolan och på kontoret.

De tar inte bara över enkla arbetsuppgifter utan har även mellanmänskliga relationer. Vad blir de sociala och etiska aspekterna?

Hur påverkas samarbetet och kulturen av våra digitala kollegor?

Det är några av frågorna som Di Digital och HejDigitalt frågar paneldeltagarna under det tredje seminariet i Almedalen. 

Se diskussionen live klockan 13:30–15 på måndagen eller i efterhand.

Medverkande: 
Pernilla Näsfors, expert öppna data och digital utveckling, Openhearted
Stefan Hyttfors, omvärldsanalytiker
Michael Kazarnowicz, head of innovation & cyborg v0.9, Pronto
Adam Hagman, Affärsutvecklare Hälsorobotik, Robotdalen
Kommentator: Ulf Wickbom, fristående debattör
Moderator: Beata Wickbom, HejDigitalt och Viktor Ström, Di Digital 

Har du missat de andra paneldebatterna i Almedalen?

Se även: Almedalen: Så ska Sverige öka sitt digitala tempo

Foto:
Beata Wickbom, Hej Digitalt, Viktor Ström, Di Digital, Lena Miranda,  Mjärdevi Science Park, Karin Nygårds, Teacherhack, Sara Öhrvall, MindMill Network,
Lisa Lindström, Doberman,  Anne Lidgard, Vinnova Silicon Valley, Dag Forsén, SICS Swedish ICT och Pia Sandvik, RISE.

Se även: Almedalen: Hur ska företag förbättra sin digitala innovation?

Foto:
Stefan Vlachos, Karolinska Universitetssjukhuset, Beata Wickbom, HejDigitalt, Mikael Cato, Acando, Viktor Ström, Di Digital, Elcim Yilmaz,  Entreprenörskap Sverige 3.0, Anna Velander-Gisslén, Tekniska Museet, Charlotta Tönsgård, Min Doktor och Helene Svahn, KTH och Permobil.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera