Annons
En skiss av det som kan bli Facebooks nya campus i Menlo Park, Kalifornien.

Så kommer Facebooks nya jättecampus se ut

Amazons Echo Show är en smart högtalare som även har en touchscreen. Nu uppges Facebook vara på väg att utveckla en liknande produkt.

Uppgifter: Facebook vill också bygga smarta högtalare

Försäljningen av Frankenstein-Bambora och Spotifys dollar-trubbel

Fyndiqs vd Dinesh Nayar

Så går det för "nätets Ullared"

Mobila lösningar kan göra Kina till första kontantlösa landet

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Så kommer Facebooks nya jättecampus se ut

En skiss av det som kan bli Facebooks nya campus i Menlo Park, Kalifornien.
En skiss av det som kan bli Facebooks nya campus i Menlo Park, Kalifornien. Foto: Facebook
Techjättarna i Silicon Valley gillar sina stora campusområden där de kan skämma bort sina anställda så att de stannar längre på jobbet. Näst ut med ett nytt bygge är Facebook.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Silicon Valley) Två år har gått sedan Facebook flyttade in i sitt jättecampus i Menlo Park, Kalifornien, med kontorslokaler på nära 40 000 kvadratmeter.

2015 köpte också techjätten en tomt och byggnader med det som förut var Menlo Science & Technology Park bakom sitt nuvarande campus. Nu har bolaget gått ut med officiella planer kring vad man vill bygga där.

Förutom kontorslokaler vill Facebook bygga 1 500 bostäder och ett köpcenter med matvarubutik, apotek och olika affärer på över 11 000 kvadratmeter, berättar bolaget i en bloggpost

Foto: Facebook

Kontorslokalerna ska vara över 160 000 kvadratmeter, det vill säga mycket större än på det nuvarande campuset. Men om det bara är Facebook som kommer att husera där är ännu oklart. 

Facebook planerar även att förbättra lokaltrafiken i Menlo Park med ett ”transit center”. Silicon Valley har stora trafikproblem, vilket bolaget vill hjälpa till med.

”Regionens misslyckande att fortsätta investera i transportinfrastruktur i takt med tillväxten har lett till trafikstockning och förseningar”, skriver man i bloggposten.

Läs också: Facebook satsar på AR och VR 

Det nya området går under namnet ”Willow Campus” och ska vara öppet för allmänheten. Techjättarna har kritiserats för att inte ta hänsyn till den befintliga miljön och invånarna i städerna där de anlägger sina jättecampus. 

Foto: Facebook

Facebook har valt att fokusera på att man investerar i Menlo Park med det nya campuset, säkerligen ett försök att stävja kritiken.

Om bygget går som Facebook vill beräknas delar av det vara klart år 2021, men kontorslokalerna kommer inte att ersätta Facebooks nuvarande campus. 

Läs också: Facebook rear ut Oculus Rift 


Apple bygger också ett nytt campus i Silicon Valley och det pratade vi om i förra veckans avsnitt av Digitalpodden. Lyssna på det här:

http://embed.acast.com/digitalpodden/applesnyasupercampus-uber-3sverigeochexit-aret2017

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post