Annons
Daniel Ek, Spotifys vd.

Så påverkas du av Spotifys nya skivbolagsavtal

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Kry:s vd Johannes Schildt.

Nätläkaren Kry tar in 200 miljoner kronor

Di Digitals redaktion: Viktor Ström, Jonas Leijonhufvud, Miriam Olsson Jeffery, Björn Wallenberg, Josefin Jakobsson, Mimi Billing och Sven Carlsson.

EU:s miljardkrav på Google, Kinneviks nya vd och sexskandal i Binary Capital

Christina Stenbecks Kinnevik säljer Lazada till Jack Mas Alibaba.

Alibaba köper e-handel av Kinnevik för en miljard

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Så påverkas du av Spotifys nya skivbolagsavtal

Daniel Ek, Spotifys vd.
Daniel Ek, Spotifys vd.
Spotify bekräftar ett nytt licensavtal med Universal som bland annat innebär  att gratislyssnare får vänta med att ta del av visst nytt material.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tidigare under tisdagen kom uppgifter om att Spotify slutit ett nytt avtal med skivbolaget Universal. Nu bekräftar musiktjänsten uppgifterna i ett pressmeddelande, rapporterar Financial Times.

Som en del av överenskommelsen kommer endast betalande Spotify-prenumeranter att kunna lyssna på Universal-artisternas album i sin helhet under två veckor efter skivsläpp. Detta ses som en eftergift till musikerna och bolagen efter bråk med artister som Taylor Swift, som begärde att hennes musik skulle tas bort från Spotify 2014.

Läs mer: "Därför avgörs Spotifys framtid vid förhandlingsbordet"

Det ligger i skivbolagens intresse att begränsa Spotifys gratistjänst, då den drar in betydligt mindre intäkter än betaldelen.

"Vi vet att inte varje album av varje artist ska släppas på samma sätt och vi har jobbat hårt med UMG (Universal Music Group) för att utveckla en ny flexibel släpp-policy" säger Spotifygrundaren Daniel Ek i ett uttalande.

Spotify har under flera månader förhandlat med Universal, Sony och Warner, som äger rättigheterna till majoriteten av låtarna på tjänsten.

TT/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post