Hoppa till innehållet

Så ska de förenkla rekryteringen

Med backning från Clas Ohlson-arvingarna och Summerbursts grundare lanserar Huntee sin plattform för rekryteringsbolag och arbetsgivare. ”Tänk dig att du kan nå alla rekryterings- och bemanningsbolag på ett ställe”, säger grundaren Tommy Inkilä.

Teamet bakom Huntee: Anders Boström, Tommy Inkilä, Marianne Boström, Matts Härsing och Dimitri Haid.
Teamet bakom Huntee: Anders Boström, Tommy Inkilä, Marianne Boström, Matts Härsing och Dimitri Haid.Foto: Pressbild.

Tommy Inkilä har det senaste året drivit en rekryteringstjänst för bolag som söker finsktalande personer. Efter att ha insett svårigheten med att nå ut till möjliga arbetsgivare som söker det, har han nu en annan affärsidé – en sajt som samlar alla rekryterings- och bemanningsbolag på en plats.

”Tänk dig att du som arbetsgivare kan nå ut till alla rekryteringsfirmor på ett och samma ställe. Bara skriv in vilken profil du söker och få sen förslag från olika rekryteringsbolag som kanske sitter på just den kandidaten du vill ha”, säger Tommy Inkilä.

”Det är det som är tanken med det här.”

I dag finns det över tusen rekryteringsbolag i Sverige, vissa med särskilda inriktningar, som exempelvis språk, kodare och nyanlända. Men Tommy Inkiläs Huntee kommer inte att fungera som en jämförelsesajt mellan de olika rekryteringsbolagen utan snarare som ett verktyg för att snabbt nå ut med rekryteringsförfrågningar. Genom att få olika förslag från rekryteringsbolag inom 48 timmar kommer arbetsgivaren själv kunna välja vilket förslag de vill gå vidare med.

Läs även: Tio startupbolag som vill rädda arbetsmarknaden

Huntee har backning av Haid-familjen, även kända som Clas Ohlson-ättlingar, samt Summerbursts grundare Anders Boström. Rekryteringssajten som lanseras på måndagen har tagit in 1 miljon kronor för att kunna sätta igång projektet. 

”Miljonen har vi tagit in för att dra igång bolaget och växa organiskt. Vi vill inte övervärdera bolaget och pumpa in pengar det första vi gör, utan vi vill fokusera på att faktiskt få det att fungera”, säger Tommy Inkilä. 

Enligt Tommy Inkilä är det ökade antalet rekryteringsbolag både ett tecken på högkonjunktur men även att det har kommit in nya personer i branschen som ser problem som kan lösas. Exempel på trenden är Jan Dinkelspiels 10Xrecruit (NTL) , Sipus Syncaccelerator, som precis som Just Arrived (NTL) har tagit plats på Norrsken, samt startupbolagen Sqore (NTL), Yobber (NTL), Cruitway (NTL), Vakanta (NTL) och Teamtailor (NTL).

Läs även: Jan Dinkelspiel startar rekryteringssajt för kodare 

För att skydda sig mot en kommande lågkonjunktur vänder sig Huntee till fler än enbart rekryteringsbolag.

”När det är lågkonjunktur brukar många istället köra projektanställningar för att vara lite mer försiktig. Vi kommer även att ha bemanningsföretagen på vår sajt”, säger Tommy Inkilä.

För att hålla sig oberoende tar Huntee inte ut en kommission från rekryteringsbolagen utan istället kommer bolaget att tjäna pengar genom att ta ut en fast månadskostnad. 

Vi vill inte övervärdera bolaget och pumpa in pengar det första vi gör.

Tommy Inkilä har stora planer för Huntee. Efter att ha lyckats slå igenom på den svenska marknaden hoppas han även kunna ta bolaget ut i Europa.

”Nästa land är Finland sedan går vi vidare till fler länder. Om du söker en marknadschef från kontoret i Stockholm ska du även kunna nå ut till rekryteringsbolag i Storbritannien. Vi måste börja jobba mer effektivt och över gränserna om vi ska kunna göra ett större avtryck.”

Läs även: Just Arrived flyttar in i Norrskens lokaler 

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en öppen användargenererad databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera