Annons
Scott Rupp ska leda MTGx i USA.

Så ska stärka MTGx stärka sina e-sportsatsningar i USA

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Kry:s vd Johannes Schildt.

Nätläkaren Kry tar in 200 miljoner kronor

Di Digitals redaktion: Viktor Ström, Jonas Leijonhufvud, Miriam Olsson Jeffery, Björn Wallenberg, Josefin Jakobsson, Mimi Billing och Sven Carlsson.

EU:s miljardkrav på Google, Kinneviks nya vd och sexskandal i Binary Capital

Christina Stenbecks Kinnevik säljer Lazada till Jack Mas Alibaba.

Alibaba köper e-handel av Kinnevik för en miljard

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Så ska stärka MTGx stärka sina e-sportsatsningar i USA

Scott Rupp ska leda MTGx i USA.
Scott Rupp ska leda MTGx i USA.
Scott Rupp ska leda MTGx i USA. Förutom att stärka MTGx e-sportsatsningar i landet blir han även ansvarig för koncernens nya digitala investeringar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den nordiska mediekoncernen MTG har genom sin digitala satsning MTGx tidigare investerat i e-sport, bland annat genom köpet av e-sportsturneringen Dreamhack. Senast investerade MTGx även 900 miljoner kronor i mobilspelsstudion Innogames som har över en fjärdedel av sina spelare i USA.

Nu har koncernen anställt Scott Rupp för att leda MTGx arbete i USA, både genom att leda bolagets tidigare investeringar i landet och även genom att hitta nya digitala investeringar för MTGx.

Läs även: MTG investerar nästan en miljard i spelbolag

Genom sina portföljbolag, som ESL, har MTGx redan en närvaro i USA. Dreamhack, arrangören av världens största e-sportevent, meddelade nyligen att event även skulle hållas i Austin, Atlanta och Denver under nästa år.

Foto:

Scott Rupp ska leda MTGx i USA. Foto: pressbild.

”Våra portföljbolag har en stark närvaro i USA, tillsammans med många av världens största digitala medier företag. Det är ett naturligt nästa steg för MTGx att sätta en man på marken i denna globala underhållnings- och techcenter. Scotts fantastiska erfarenhet och goda relationer öppnar för ännu fler möjligheter för vår verksamhet, samtidigt som vi får en insyn i de senaste trenderna i 360 graders video, VR och AR”, säger Arnd Benninghoff VD för MTGx i ett meddelande. 

Läs även: Efter succén – Dreamhack expanderar i USA

Scott Rupp bor i San Francisco och har över 20 års erfarenhet av branschen. Innan han kom till MTGx, var han vd för Digital Artists Entertainment, startupbolaget bakom Ignition, vilket är en plattform för influencers i sociala medier.

Läs även: Då ska MTGx gå med vinst

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post