Hoppa till innehållet

Se Lucasfilms ”Magic Leap”-klipp

Disneyägda Lucasfilm och Magic Leap har tecknat avtal kring mixed reality, även känt som hybrid reality. Under torsdagen lade man ut en film på Youtube.

Scen från Lucasfilm Magic Leap-film på Youtube.
Scen från Lucasfilm Magic Leap-film på Youtube.

De två bolagen tänker inrätta ett labb för gemensam forskning vid Lucasfilms campus i San Francisco. Förhoppningen är att kunna skapa ett helt nytt medium, skriver Venture Beat.

”Framtiden för mixed reality och uppslukande underhållning är extremt ljus och vi är hedrade över att arbeta med Magic Leap kring skapandet av den framtiden”, kommenterade Kathleen Kennedy, direktör på Lucasfilm.

Läs mer: Superhajpade Magic Leap tar in miljarder till jättevärdering

Magic Leap är en Miami-baserad startup som utvecklar en typ av glasögonliknande enhet, men den ska skilja sig från Google Glass och är designad för att projicera datorskapade bilder i en förstärkt verklighet. Företaget har uppmärksammats mycket i media men än så länge har ingen färdig produkt visats upp. Däremot har Magic Leap fått in rejält med kapital från bland annat Google, Alibaba, filmbolag och ett flertal välkända riskkapitalbolag.

Se filmen här:

lP5ZZI05A3g

Innehåll från Stena RecyclingAnnons

Cirkulär IT-satsning minskar klimatavtrycket

Nu storsatsar Stena Recycling i Sverige med sitt reuse-erbjudande – återbruk av IT-produkter. Bolaget har kapacitet att hjälpa små som stora företag med att förlänga livslängden på alla typer av IT-produkter.

– Elektronikavfall är den snabbast växande avfallsströmmen globalt. Det vill vi bidra till att ändra på. Eftersom vi hanterar både återbruk och återvinning i våra egna processer ger vi företag full koll på spårbarheten, genom produktens hela livscykel. Det ger fördelar i omställningen till cirkulära affärsmodeller, säger Lars Håkansson, Head of Reuse och ansvarig för cirkulära IT-tjänster på Stena Recycling.

Stena Recycling erbjuder företag en komplett lösning för återbruk av datacenter, lagringsutrustning, servrar och workplace IT. I tjänsten ingår allt från hämtning och säker radering av data till återbruk – och återvinning i de fall det krävs. 

Upptäck Stena Recyclings cirkulära IT-tjänster  

För cirkulär IT märks en stadigt ökad efterfrågan, inte minst när det gäller återbruk av datacenter. 

– Vi har en unik produktexpertis och vi både köper företags utrustning och erbjuder företag att köpa återbrukad och testad IT, till bra priser genom oss, säger Lars Håkansson. 

I satsningen ingår ett specialistteam på ett tiotal personer som alla har specialistkompetens inom cirkulära tjänster för IT-produkter.

– Vårt team hjälper till med frågor kring allt från koldioxidbesparing till hur vi jobbar med informationssäkerhet och vår certifiering genom ISO 27001, avslutar Lars Håkansson. 

Läs mer om informationssäkerhet hos Stena Recycling  

 

 

Mer från Stena Recycling

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stena Recycling och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera