Annons
Seqr, Seamless mobila betaltjänst. Foto: Seamless

Seamless aktie rusar för andra dagen i rad

Glöm plastkortet – så betalar vi i framtiden SPONSRAT AV mastercard

Analytiker: Trump värd 16 miljarder för Twitter

Nils Carlsson är vd för Fortnox, som handlas på Nasdaq NGM.

Fortnox ökar omsättning och resultat

Sheryl Sandberg är Facebooks operativa chef.

Sheryl Sandberg ger 800 miljoner till välgörenhet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Seamless aktie rusar för andra dagen i rad

Seqr, Seamless mobila betaltjänst. Foto: Seamless
Seqr, Seamless mobila betaltjänst. Foto: Seamless
Seamless aktie har fallit blytungt de senaste åren. Men nu rusar den för andra dagen i rad. På onsdagsmorgonen aviserade bolaget ett samarbete med en ungersk bank.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På tisdagen rusade betalbolaget Seamless aktie med nästan 33 procent efter att de avslöjat ett samarbete med kortjätten Mastercard som rör Seamless affärsområde för mobila betalningar, Seqr.

Enligt Seamless ger samarbetet bolaget möjligheten att utfärda kontaktlösa betalningsprodukter i Europa.

”Ytterligare tillkännagivanden rörande marknadsintroduktioner kommer inom kort”, skrev Seamless också i pressmeddelandet.

På onsdagen meddelar Seamless också att bolaget ska leverera en betalningslösning till en bank i Ungern. Det är förvärvade Meawallets tokeniseringsplattform som ska integreras med den ungerska bankens applikationer.

Seamless aktie stiger kraftigt återigen på onsdagen och vid klockan 09.30 är aktien upp med drygt 23 procent. På två dagar har alltså aktien klättrat från 4,82 kronor till nästan 8 kronor.

Läs även: Seamless: Peter Fredell lämnar vd-post omedelbart

På några års sikt har dock Seamless-aktien inte varit någon rolig historia för ägarna, hösten 2013 låg kursen på över 50 kronor.  

I en intervju med nyhetsbyrån Direkt på tisdagen ville dock Seamless nya vd Tomas Jalling inte ge någon information kring intäkterna från samarbetet med Mastercard.

”Vi är fortfarande i starten. Omsättningsmässigt är Seqr-affärsområdet inte särskilt stort, Q1-rapporten ger fortfarande en bra indikation omsättningsmässigt”, säger Tomas Jalling till Direkt.

Affärsområdet Seqr omsatte under första kvartalet 2017 drygt 3,1 miljoner kronor. Seamless nästa kvartalsrapport släpps på torsdagen.

Läs även: Apple Pay kommer till Sverige i år


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post