Hoppa till innehållet

Sex AR-appar du måste testa efter Pokémon Go

Gillar du Pokémon Go? Här är sex andra appar som bygger på samma teknik.

AR, augmented reality, har länge varit omtalat som nästa stora grej i techvärlden. Tekniken går i korthet ut på att den verkliga världen kompletteras med ett “lager” av digital information. 

Det mest kända exemplet är – såklart – mobilflugan Pokémon Go, som efter bara några veckor är ett av världens mest nedladdade mobilspel. 

Men det finns en uppsjö andra appar som – med varierande framgång – bygger på AR-teknik. Här är sex exempel som du kan testa i din mobil redan idag. 

Ss-Z-QjFUio

Ingress (IOS/Android)

Ersätt Pokémon Gos gulliga monsterjakt med en dystopisk hackarthriller och du börjar närma dig Ingress. Det här var spelet som Pokémon-utvecklaren Niantic slog igenom med, och likheterna mellan de två titlarna är många. Faktum är att det är data från Ingress-spelare som ligger till grund för var monstren i Pokémon Go dyker upp någonstans.  

byGdr7tV2sY

Blippar (IOS/Android)

Rikta mobilen mot en maträtt, en blomma, en cykel, ett musikinstrument eller egentligen vad som helst, och Blippar ger dig mer information direkt på skärmen. Kul koncept som dessvärre inte fungerar hundraprocentigt (ännu?) i Sverige. 

06olHmcJjS0

Google Translate (IOS/Android)

Google har lyckats få till rejäl wow-faktor i mobilversionen av sin populära översättningstjänst. Rikta mobilkameran mot en skylt eller ett textstycke på ett främmande språk och översättningen syns direkt. Till och med typsnittet matchar – oftast – riktigt bra mot originalet. 

vJXZoKPR8Jw

The Walk (IOS/Android)

En smart kombination av ljudbok och tränings-app. Historien i The Walk rullas upp allt eftersom du rör dig, så vill du höra fortsättningen får du ge dig ut på promenad. Spelets skapare har även gjort den likartade men mer actionfyllda träningsappen Zombies, Run!

vDNzTasuYEw

Ikea (IOS/Android)

Möblera ditt hem med virtuella Ikea-möbler, hämtade rakt ur Ikea-katalogen. Konceptet är smått genialiskt, men i skrivande stund är appens AR-funktioner avstängda i väntan på en uppdatering. 

Foto:

Yelp (IOS/Android)

Se restauranger, tips och recensioner från Yelp direkt i mobilkameran. Kul koncept, men inte helt lätt att förstå vem som skulle föredra detta framför den “vanliga” Yelp-appen.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera