Annons
Gustav Ekberg, grundare av Mynews, Andreas Krohn, produktchef Mynews, Lukas Fryklund, vd Assistansbolaget/Preventic Group.

Skräddarsydd nyhetsbevakning tar in kapital

En Volvo XC90 utrustad med Ubers teknik för självkörande bilar. Foto: Uber

Här är de svenska bolagen som tjänar på en förarlös framtid

Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify.

Lendify tar in 20 miljoner från hemlig investerare

Innspires vd Martin Chevalley vill byta ut boxarna mot sin kabel.

Hans startup vill förbättra hotellvistelsen – tar in 20 miljoner

Elon Musk, vd och medgrundare på Tesla.

Tesla i avtal om produktion i Kina

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Skräddarsydd nyhetsbevakning tar in kapital

Gustav Ekberg, grundare av Mynews, Andreas Krohn, produktchef Mynews, Lukas Fryklund, vd Assistansbolaget/Preventic Group.
Gustav Ekberg, grundare av Mynews, Andreas Krohn, produktchef Mynews, Lukas Fryklund, vd Assistansbolaget/Preventic Group.
Nyhetsbevakaren Mynews tar in sin första investering för att lansera tjänsten Mynewsflash. Bakom investeringen står Preventic Group.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Mynews vänder sig främst till företag som vill bevaka nyhetsflödet inom sina specialområden eller bevaka vad som skrivs om det egna företaget. Med hjälp av en egenutvecklad teknik läser Mynews allt redaktionellt material i Norden. Genom en prenumerationsmodell skapar användaren en personlig nyhetsbevakning och får en notis när en artikel inom det givna ämnet publiceras. 

Lyssna: Digitalpodden om Startup Tour Malmö, Linas Matkasse mot börsen och Crunchfish-firande

”Vi läser allt från de stora tidningarna ner till minsta lokaltidning. Direkt när en artikel har publicerats så får användaren en notis”, säger Andreas Krohn, produktchef på Mynews.

Mynews, som grundats av Gustav Ekberg, var en del av Helsingborgsbaserade Thinks acceleratorprogram 2015. Tjänsten Mynewsflash ska lanseras i Sverige i januari 2017 och målet är att inom 24 månader bevaka och leverera alla nyheter i hela Europa till sina användare. 

Läs mer: Skåne spränger miljardvallen

”Tekniskt kan vi läsa alla nyheter i hela världen, men vi vill börja med att få upp den svenska affären”, säger Andreas Krohn.

För att finansiera lansering och fortsatt utveckling tar Mynews in 1,2 miljoner kronor från Helsingborgsbaserade Assistansbolaget och dess ägare Preventic Group. Förutom kapital så investerar Preventic Group lika mycket i resurser inom pr, ekonomi, juridik och marknadsföring. 

Helsingborgsbaserade Assistansbolaget säljer försäkringar inriktade på vägassistans. I stället för att försäkra bilen är det föraren som blir försäkrad. Tillsammans med ägarbolaget Preventic Group har man beslutat att återinvestera vinster i egna bolag och i startup-bolag i regionen. Förra året öronmärktes tre miljoner kronor i koncernen till investeringar i andra bolag och investeringen i Mynews är den första som görs.

"Vi tror på att bolag snabbt ska finansieras av sina kunder och vi har letat efter startups och entreprenörer som passar vår kravprofil, vilket gör att vi kan tillföra maximalt med värde. Vi vill gärna prata om ”kloka pengar”, där vi kan ge rätt entreprenör och affärsidé hela supporten med infrastruktur och aktivt ägarskap”, säger Lukas Fryklund, vd för Assistansbolaget.

Förutom Mynews så finns bolag som Retriever, Notified och Opoint som också arbetar med mediebevakning och medieanalys.

”Vår styrka är att vi ger användaren väldigt stor frihet i sin bevakning”, säger Andreas Krohn. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post