Annons
Innan Planeto grundade Martin Walfisz spelstudion Massive i Malmö, idag en av Sveriges största spelutvecklare. Foto: Nina Åkerberg

Spelprofilen tar in pengar till sin quizplattform

En Volvo XC90 utrustad med Ubers teknik för självkörande bilar. Foto: Uber

Här är de svenska bolagen som tjänar på en förarlös framtid

Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify.

Lendify tar in 20 miljoner från hemlig investerare

Innspires vd Martin Chevalley vill byta ut boxarna mot sin kabel.

Hans startup vill förbättra hotellvistelsen – tar in 20 miljoner

Elon Musk, vd och medgrundare på Tesla.

Tesla i avtal om produktion i Kina

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Spelprofilen tar in pengar till sin quizplattform

Innan Planeto grundade Martin Walfisz spelstudion Massive i Malmö, idag en av Sveriges största spelutvecklare. Foto: Nina Åkerberg
Innan Planeto grundade Martin Walfisz spelstudion Massive i Malmö, idag en av Sveriges största spelutvecklare. Foto: Nina Åkerberg Foto: Nina Åkerberg
Spelveteranen Martin Walfisz bolag Planeto tar in två miljoner kronor. Pengarna ska gå till att få ut Planetos nästa quizplattform på marknaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

 Enligt nyhetstjänsten Rapidus är det tre privatpersoner som står bakom kapitaltillskottet. 

"De är silent partners som inte har för avsikt att lägga sig i den dagliga verksamheten. Pengarna ska gå till att fortsätta rulla ut de första apparna innan vi når break even, säger Sara Sterner, vd för Planeto till Rapidus.

Enligt handlingar från Bolagsverket som Di Digital har tagit del av värderas Planeto till omkring 10 Mkr i nyemissionen. 

Planeto har utvecklat den bildbaserade spelplattformen Quizma, som i december lanserades tillsammans med magasinet Illustrerad Vetenskap. Det var det första spelet som släpptes sedan grundaren Martin Walfisz köpte tillbaka spelbolaget i augusti förra året. 

Planeto ägdes tidigare av Bonnier Publications, som var med och lanserade Planetos tidigare spelsuccé Quiz Battle. Bonnier Publications gick in som delägare i Planeto 2012 och våren 2015 övergick hela bolaget i Bonniers ägo. Martin Walfisz sålde sina andelar men stannade kvar i bolaget som vd. Men i augusti förra året köpte Martin Walfisz tillbaka Planeto och har fram till nu varit ensam ägare till spelutvecklaren. 

Läs mer: Nu släpper spelveteranen nytt frågesportspel

Martin Walfisz är en veteran på den nordiska spelscenen. Redan år 1997 grundade han spelstudion Massive i Malmö, som såldes år 2002 till Vivendi Universal. Han stannade kvar som vd för bolaget fram till 2009, då Massive såldes vidare till franska Ubisoft.

Läs även: Massive-chefen: 'Kommer göra regionen rikare'

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post