Annons
Gänget bakom Careereye. Foto: Careereye

Spiltan pytsar in fler miljoner i jobbsajten Careereye

Bank- och finanssektorns digitala framtid SPONSRAT AV Cognizant

Syskonen Niklas Aronsson och Lina Gebäck, som grundade Linas matkasse 2008. Foto: Jack Mikrut

Linas matkasse slukar norsk konkurrent

Amazons vd Jeff Bezos.

Dubai-bolag lägger bud på e-handelsbolag framför ögonen på Amazon

Lars Terney, partner på Nordic Capital och Per Franzén, partner på EQT. Foto: Nordic Capital/Gustav Gräll. Kollage.

Finanstrollandet är över – nu digitaliseras PE-bolagen

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Spiltan pytsar in fler miljoner i jobbsajten Careereye

Gänget bakom Careereye. Foto: Careereye
Gänget bakom Careereye. Foto: Careereye
Spiltan fick loss omkring en halv miljard kronor när de storsålde i Paradox. Därefter har investementbolaget gjort flera investeringar – nu senast får jobbsajten Careereye in 9 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Investmentbolaget Spiltan (NTL) sålde nyligen en större post i det börsnoterade spelbolaget Paradox. Spiltan sålde 8-10 procent av aktiekapitalet och bör ha fått loss ungefär 500 miljoner kronor.

Spiltans vd Per H Börjesson förklarade försäljningen med att bolaget ville göra nya investeringar. I veckan investerade Spiltan 6 miljoner kronor i pensionstjänsten Pensiono.

Läs mer: Storsäljer i Paradox: "Kan bli årets sämsta affär"

Nu är det klart att Spiltan investerar 9 miljoner i jobbsajten Careereye (NTL), där anställda kan betygsätta sina arbetsgivare i syfte att skapa mer transparens på arbetsmarknaden. Dessutom investerar Spiltans investment manager Håkan Sjunnesson (NTL), som även han sålde en post i Paradox, 1 miljon kronor genom sitt bolag Dalex.  

Redan i maj förra året tog bolaget in 5 miljoner kronor från Spiltan och senare investerade styrelseproffset Lottie Knutson en mindre summa. 

Läs mer: Lottie Knutson investerar i Careereye

"Vi har jobbat nära med Spiltan sen de kom in och Håkan Sjunnesson är ju styrelseordförande så det är väldigt kul att de känner ett förtroende för oss och marknaden och vill fortsätta investera", säger Johan Kadar som är vd på Careereye till Di Digital.

Pengarna ska användas för att expandera och nyanställa.

"Idag är vi 40 anställda och nu ska vi bygga upp organisation och fortsätta bygga techavdelningen för att utveckla våra tjänster, och dessutom ska vi satsa på marknadsföring."

Careereye lanserades skarpt i Sverige i maj förra året och sedan dess har man även expanderat internationellt.

"Vi har lanserat tjänster i Danmark och Norge så vi kommer fortsätta växa. Vi satsar på att expandera i fler länder, vi har kontor i Berlin och verksamhet mot Österrike och kommer fortsätta utveckla de länderna."

Sedan lanseringen har 50 000 betyg, omdömen och löner samlats in på Careereye. Affärsmodellen bygger på att företagen har profiler och kan bli premiumkunder och lägga ut platsannonser och information om varför man ska jobba hos dem. Som premiumkund kan företag även svara på kundernas omdöme.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post