Annons
Spotify hade 75 miljoner användare för ett år sedan.

Spotify ökar andelen betalande användare

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Izettle rullar ut Swish-lösningar i Norge och Danmark

Så ska Jack Dorsey vinna över Izettle

Ubers vd och medgrundare Travis Kalanick avgick i förra veckan. Mediemogulen Arianna Huffington, som valdes in i Ubers styrelse i fjol, uppges få allt större inflytande över bolaget.

Ubers kris sätter skyhög värdering i gungning

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Spotify ökar andelen betalande användare

Spotify hade 75 miljoner användare för ett år sedan.
Spotify hade 75 miljoner användare för ett år sedan.
Spotify har i dag 100 miljoner användare globalt, bekräftar bolaget. En knapp tredjedel av dem betalar en månadsavgift för tjänsten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För ett år sedan, samtidigt som Spotify-dödaren Apple Music lanserades, uppgav Spotify att musiktjänsten hade totalt 75 miljoner användare, varav 20 miljoner var prenumeranter som betalade omkring en hundralapp i månaden för tillgång till låtkatalogen.

I dag skriver Wall Street Journal att Spotify har 100 miljoner användare, vilket Spotify bekräftar i ett mejl till Di Digital.

Därmed har Spotifys andel betalande användare – de som bidrar med den största delen av bolagets intäkter – vuxit till närmare en tredjedel. För ett år sedan utgjorde prenumeranterna en dryg fjärdedel av det totala antalet användare.


Mer om Spotify:

Daniel Ek, vd på Spotify.

Läs även: Daniel Ek om Spotifys framtid: ”Jag kommer inte sälja”

Läs även:

Spotifys börsplaner flyttades fram i fjol

Spotify ser en börsnotering som sitt troligaste framtidsscenario. Samtidigt sköt bolaget planerna på framtiden under 2015, enligt årsredovisningen.

Miljardnota för Spotifys nya Stockholmskontor

Spotify antyder ofta att man kan minska andelen medarbetare i Sverige om inte villkoren för techbolag förbättras. Men årsredovisningen vittnar om nya hyresåtaganden i Stockholm i miljardklassen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post