Annons

Startups hakar på julhandeln

Roland Dennert, partner på Cipio.

Ny europeisk miljardfond vill investera i svenska techbolag

Nordkoreas president Kim Jong-Un och hustrun Ri Sol Ju.

Så använder Nordkorea nätet: Gillar Facebook och krigsspel

Elon Musk, grundare av elbilsföretaget Tesla.

Elon Musk: Zuckerberg förstår inte AI-hotet

32 år gamla Paint kommer inte försvinna, utan bli ett gratisprogram, berättar Microsoft.

Microsoft kovänder: Pensionerar inte Paint

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Startups hakar på julhandeln

Startups har svårt att mäta sig med de stora bolagen när det gäller att göra reklam för sina varor, speciellt inför jul. I ett projekt för att ändra status quo har sajten Nordic Startup Gifts lanserats. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Projektet Nordic Startup Gifts är initierat av företaget Shortcut labs som gör den smarta knappen Flic. Sajten är ett samarbete där cirka 25 startups har gått med för att kunna visa upp sina produkter inför julen. 

”Iden kom från crowdfunding där man ser att när många går ihop får det stora effekter. Där handlar det om finansiering men vi tänkte att samma princip borde gå att applicera på marknadsföring och exponering för mindre bolag” säger Gustav Lundberg Toresson, projektledaren för Nordic Startup Gifts.

Eftersom etablerade företag ofta har en budget för marknadsföring runt jul vill projektet gå samman med startups för att kunna göra en gemensam marknadsföringskampanj. Tanken är att alla medverkande startups ska sprida ordet om sajten och även lyfta fram den i sociala medier.

”Hela tanken med det här är att man ska få nätverkseffekt”, säger Gustav Lundberg Toresson. 

På sajten finns det fyra kategorier: teknik, livsstil, mode och hem med allt från hudprodukter till olika IOT-produkter. Förutom Flic finns även Tinitell, klocktelefonen för barn, Narrative-kameran och Yepzon, en produkt för att lokalisera saker och personer, bland varorna.

Läs även: Här är [kanske] Sveriges nästa miljardbolag

”Samarbetets mission är att hjälpa startups under vissa tider på året och julen är en självklar sådan men det är inte omöjligt att sajten även kommer att finnas andra tider på året”, säger Gustav Lundberg Toresson.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post