Hoppa till innehållet

Stings fakturabolag Billecta tar in miljonbelopp

Startupbolaget Billecta, som under våren 2015 medverkade i Stings acceleratorprogram, tar in 1,2 Mkr i kapital från ängelinvesteraren Maths Ohlsson. Nu ska bolaget hjälpa fler företag att slimma sin fakturahantering.

Jacob Gevcen och Jonas Ahlberg grundade Billecta 2014.
Jacob Gevcen och Jonas Ahlberg grundade Billecta 2014.Foto: Sting

Stockholmsbaserade Billecta grundades av Jonas Ahlberg och Jacob Gevcen 2014. Fintech-bolaget hjälper både större och mindre företag med sin fakturahantering genom att erbjuda en plattform som förenklar processen. 

”Det är rätt vanligt att man i ett bolag har en säljorganisation som matar in ordrar, en ekonomiavdelning som skriver fakturorna och ytterligare en process för distribution och avstämning av inbetalningar. Vår tjänst automatiserar hela den processen”, säger vd:n Jonas Ahlberg.

Under våren 2015 var Billecta ett av företagen som medverkade i Stings acceleratorprogram och på det viset introducerades bolagets grundare till Maths Ohlsson, ängelinvesterare i Propel Capital.

Maths Ohlsson har tidigare investerat i bolag som Mini Rodini och Like a Boss games.

Läs även: King-veteraner ska få ny svensk spelstudio att lyfta

Nu väljer ängelinvesteraren att gå in med 1,2 Mkr i Billecta. 

”Vi är jättenöjda att få in Maths som investerare. Både för hans kontaktnät och affärsmannaskap men även för hans erfarenhet av affärsutveckling”, säger Jonas Ahlberg.

Billecta erbjuder en automatiserad faktureringstjänst.

Billecta erbjuder en automatiserad faktureringstjänst.

Billecta har i dag 1 000 kunder och vd:n räknar med att bolaget ska gå med vinst inom ett år. Kapitalet som bolaget nu tar in kommer att gå till att marknadsföra Billectas tjänster och till nyrekryteringar.

”Vi tjänar en liten peng per faktura men det är tungrott till en början eftersom det här är en volymaffär. Nu vill vi skala upp och nå ut till fler”, säger Jonas Ahlberg. 

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera