Hoppa till innehållet

Stings fakturabolag Billecta tar in miljonbelopp

Startupbolaget Billecta, som under våren 2015 medverkade i Stings acceleratorprogram, tar in 1,2 Mkr i kapital från ängelinvesteraren Maths Ohlsson. Nu ska bolaget hjälpa fler företag att slimma sin fakturahantering.

Jacob Gevcen och Jonas Ahlberg grundade Billecta 2014.
Jacob Gevcen och Jonas Ahlberg grundade Billecta 2014.Foto: Sting

Stockholmsbaserade Billecta grundades av Jonas Ahlberg och Jacob Gevcen 2014. Fintech-bolaget hjälper både större och mindre företag med sin fakturahantering genom att erbjuda en plattform som förenklar processen. 

”Det är rätt vanligt att man i ett bolag har en säljorganisation som matar in ordrar, en ekonomiavdelning som skriver fakturorna och ytterligare en process för distribution och avstämning av inbetalningar. Vår tjänst automatiserar hela den processen”, säger vd:n Jonas Ahlberg.

Under våren 2015 var Billecta ett av företagen som medverkade i Stings acceleratorprogram och på det viset introducerades bolagets grundare till Maths Ohlsson, ängelinvesterare i Propel Capital.

Maths Ohlsson har tidigare investerat i bolag som Mini Rodini och Like a Boss games.

Läs även: King-veteraner ska få ny svensk spelstudio att lyfta

Nu väljer ängelinvesteraren att gå in med 1,2 Mkr i Billecta. 

”Vi är jättenöjda att få in Maths som investerare. Både för hans kontaktnät och affärsmannaskap men även för hans erfarenhet av affärsutveckling”, säger Jonas Ahlberg.

Billecta erbjuder en automatiserad faktureringstjänst.

Billecta erbjuder en automatiserad faktureringstjänst.

Billecta har i dag 1 000 kunder och vd:n räknar med att bolaget ska gå med vinst inom ett år. Kapitalet som bolaget nu tar in kommer att gå till att marknadsföra Billectas tjänster och till nyrekryteringar.

”Vi tjänar en liten peng per faktura men det är tungrott till en början eftersom det här är en volymaffär. Nu vill vi skala upp och nå ut till fler”, säger Jonas Ahlberg. 

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera