Hoppa till innehållet

Succé för Tinitell i julhandeln – tar in 10 miljoner i riskkapital

Tinitell, som utvecklat en armbandsmobil för barn, är nära sitt mål om 10 000 sålda enheter vid butikspremiären i Stockholm. Samtidigt tar man in ytterligare 10 miljoner kronor i riskkapital. 

Mats Horn, vd och medgrundare på Tinitell. Foto: Tinitell
Mats Horn, vd och medgrundare på Tinitell. Foto: Tinitell

Teknikbolaget Tinitell (NTL) uppmärksammades för första gången i samband med en framgångsrik crowdfundingkampanj på Kickstarter 2014. Men trots att 6 000 enheter levererades till Kickstarter-fansen var Tinitells armbandsmobil länge omöjlig att köpa i vanliga butiker.

Men i slutet av oktober kunde Di Digital rapportera att Tinitell dragit in 9 miljoner kronor i riskkapital från Optimizer Invest och en rad affärsänglar. Pengarna användes bland annat till bolagets butikspremiär på hemelektronikkedjan Mediamarkt i Stockholm.

”Vi hoppas att Tinitell ska bli årets julklapp! Ambitionen är att sälja 10 000 enheter i Sverige fram till jul”, sa bolagets vd och grundare Mats Horn till Di Digital då.

Vi har inte nått målet på 10 000 innan jul. Men vi är väldigt nära.

Armbandsmobilen började säljas på Mediamarkt i mitten av november med en prislapp mot kund på knappt 1 500 kronor. Produkten, som i likhet med bolaget heter Tinitell, saknar skärm. Den är endast är försedd med en enda knapp, samt högtalare och mikrofon. Tanken är att föräldrar ska lägga in upp till tolv nummer i mobilen. Barnet bläddrar sedan mellan kontakterna genom att en röst, som användaren själv spelar in, läser upp namnen.

Hur har julförsäljningen gått?

”Det har gått jättebra! Vi har sålt slut i vårt lager, men Mediamarkt har fortfarande Tinitells kvar i sitt lager. Det ska räcka fram till jul”, säger Mats Horn.

Hur många enheter har ni sålt?

”Vi når inte målet på 10 000 innan jul. Men vi kommer nog väldigt nära.”

10 000 sålda enheter skulle innebära intäkter på drygt 9 Mkr för Tinitell. Det är välbehövliga pengar, med tanke på bolagets knackiga utveckling de senaste åren. För 2015 redovisade man en omsättning på 330 000 kronor samt en förlust på 6,1 Mkr.Så fungerar Tinitells armbandsmobil för barn.

Grundaren är dock full av tillförsikt. Han avslöjar att bolaget nyligen tagit in ytterligare 10 Mkr i riskkapital från Christian Olofsson, en investerare med en bakgrund från Göteborgs fastighetssektor, som tidigare investerat i Quickspinn (NTL).

”Han gick in till en högre värdering än den som användes vid förra rundan. Tinitell värderas nu till en god bit över 100 miljoner”, säger Mats Horn.

Nästa steg för bolaget blir nu att expandera till andra länder, via samarbetspartnern Mediamarkt.

”Vi ska nu rulla ut vår produkt i alla Mediamarkts butiker. Vi har tagit Stockholm. Nästa steg blir Berlin, sedan London och sedan flera stora städer i USA”, säger Mats Horn.

Han avslöjar även att bolaget hoppas bli sin egen operatör. I grunden består ju produkten av en enkel mobiltelefon med ett vanligt sim-kort som användaren får köpa separat.

”Vi vill bygga en operatörsplattform och ta betalat via appen. Vi får bättre kontroll över produktupplevelsen då, och vi tjänar samtidigt mer pengar. Vi hoppas bli klara med detta i Sverige under första halvåret 2017”, säger bolagets vd och grundare.

NTL-länken i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska startupscenen.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera