Annons
Sebastian Fuchs, medgrundare av SUP46, rekryteras av det hajpade fintechbolaget Stripe.

SUP46-grundare ska ta Stripe in i Norden

Stora stölder drabbar bitcoin-utmanaren

Två av Sportamores grundare, Joakim Fredman och Johan Ryding.

Kursraketen Sportamore faller på rapport

Johan Tjärnberg, vd och grundare för betalbolaget Bambora som nyligen såldes för 14 miljarder kronor till franska Ingenico.

Bamboras vd: ”En otrolig saga för ett svenskt bolag”

Johan Tjärnberg, vd på Bambora, och Fredrik Näslund, partner på Nordic Capital och styrelseledamot i Bambora. Foto: Nordic Capital

Nordic Capital om miljardaffären: ”Hade gärna ägt Bambora längre”

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

SUP46-grundare ska ta Stripe in i Norden

Sebastian Fuchs, medgrundare av SUP46, rekryteras av det hajpade fintechbolaget Stripe.
Sebastian Fuchs, medgrundare av SUP46, rekryteras av det hajpade fintechbolaget Stripe.
Sebastian Fuchs, medgrundare av startuphubben SUP46 i Stockholm, rekryteras av det snabbväxande betalbolaget Stripe.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stripe utvecklar betallösningar med särskilt fokus på unga, snabbväxande digitala bolag, med bland andra Pinterest och Twitter på kundlistan. Företaget växer snabbt och bland ägarna märks namnkunniga investerare som Peter Thiel och Elon Musk samt riskkapitalbolag som Sequoia, Founders Fund, och Kleiner, Perkins, Caulfield & Buyers. I somras tog bolaget in pengar från Visa i en finansieringsrunda som värderade hela Stripe till över 40 miljarder kronor.

Stripe gjorde officiellt entré på den nordiska marknaden i juni. Nu rekryterar bolaget Sebastian Fuchs, medgrundare av startuphubben SUP46 i Stockholm, som en del i expansionen.

Sebastian Fuchs bekräftar den nya arbetsgivaren, men avböjer att kommentera den nya rollen i detalj.

Han behåller sitt ägande och stannar kvar i styrelsen för SUP46, men lämnar över det operativa arbetet till andra.

“Tajmingen kändes rätt för att testa någonting nytt helt enkelt. Jag är kvar som delägare i SUP46 och stannar som styrelseledamot, men jag lämnar det operativa i trygga händer”, säger han.

SUP46 slog upp portarna hösten 2013 och är idag en viktig knutpunkt för unga tech- och startupföretag i Stockholm. Bland företagen som är eller har varit medlemmar märks Fishbrain, Instabridge, Universal Avenue och Toborrow, för att nämna några.

“Jag tror nyckeln var att vi hade ett extremt tydligt fokus från början. Allt vi gjorde, allt vi tänkte på och alla planer handlade bara om att göra tillvaron lättare och smidigare för startups”, säger Sebastian Fuchs.

Sverige är känt för att producera extremt spännande bolag även i ett tidigare dysfunktionellt och fragmenterat ekosystem.

I framförallt USA växer orosmolnen för techsektorns framtid efter en rad misslyckade börsnoteringar och ett allt tuffare investeringsklimat. I Sverige pekar dock allt på att pengarna fortsätter flöda in till den snabbväxande startupsektorn, vilket Di Digital rapporterat om i en rad artiklar.

“Sverige är känt för att producera extremt spännande bolag även i ett tidigare dysfunktionellt och fragmenterat ekosystem. Jag tror bara vi sett förrätten”, säger Sebastian Fuchs.

“Naturliga mötesplatser som SUP46 i kombination med att investerarna blir konkurrensutsatta gör att makten flyttas till entreprenörerna. Det skapar ett väldigt bra klimat för entreprenörskap”, fortsätter han.

I somras intervjuade Di Digital Stripe-grundaren John Collison. Han pekade då ut svenska Klarna som en lämplig samarbetspartner för bolaget.

“Jag är imponerad av det Klarna gör och skulle gärna se att tjänsten integrerades i Stripe”, sa John Collison då.

Läs även: Stripe-grundaren: Vi hoppas kunna samarbeta med Klarna"

Läs även: Stockholms startupmecka firar två år med en flytt

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post