Annons

Svensk fintech-doldis öppnar i London

Sungard säkrar Airtours resor SPONSRAT AV Sungard Availability Services

Medsols från vänster: XMRealitys AR-teknik, Crunchfishs styrelseordförande och storägare Joachim Samuelsson ringer i börsklockan och Bambusers grundare Måns Adler och Jonas Vig.

Stor turbulens för börsens tech-noteringar

Pim Holfve är vd och Anna Bouveng är exekutiv producent på spelstudion Avalanche Studios.

Egmonts Nordisk Film Games köper in sig i Avalanche Studios

Amazons smarta högtalare Echo som använder röststyrningstjänsten Alexa, samt några av Procter & Gambles varumärken. Foto: Kollage.

Professor: Röststyrning hotar starka varumärken

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Svensk fintech-doldis öppnar i London

Doldisbolaget Limina har utvecklat ett affärssystem för fondbolag. Nu är de första kunderna ombord och de tar klivet över till Europas finanscentrum London.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tre år av utvecklande tog det innan Kristoffer Fürst och hans team på Limina fick sin första kund. 

"Det tog mer tid än vi hade räknat med. I februari i år blev det klart med den första kunden, en svensk hedgefond. Som startup har man alltid superbråttom samtidigt som säljcyklerna ligger på 18-24 månader i branschen", säger han. 

Limina (NTL) har tagit fram ett affärssystem som ska kunna ersätta alla de olika system som fondbolag i dag använder för att till exempel köpa- och sälja tillgångar och hålla reda på in och utflöden i fonderna. Kristoffer Fürst har själv tidigare arbetat på hedgefondförvaltaren Brummer & Partners och Liminas styrelseordförande är KTH-professorn Pontus Braunerhjelm. 

Efter att den första kunden hoppade på efter tre år i februari gick det betydligt snabbare att få med nästa. 

"Vi fick den andra kunden klar nu i mars. Nu är det en helt annan situation när vi pratar med kunder och vi hoppas på lite ketchupeffekt", säger Kristoffer Fürst. 

Limina har tagit in 10 miljoner kronor i externt kapital och har i dag 11 anställda som arbetar med att bygga vidare på systemet. Det innebär att det börjar dra ihop sig för en ny finansieringsrunda. 

"Vi räknar med att vi kommer att vara lönsamma när vi har runt 25 kunder. Vi tittar därför på finansiering och det kan ske något nu i vår eller i höst. Vi vill ha investerare som kan branschen, det här är en nisch som är svår om man saknar expertis", säger han. 

Samtidigt som bolaget fått sina två första kunder i Sverige prioriterar de nu London. 

"Vi pendlar mellan Stockholm och London och planerar att anställa en första person där. Det krävs en del arbete för att komma i kontakt med och sälja in den här typen av lösningar till fonderna", säger Kristoffer Fürst. 

Marknaden för affärssystem till fondbolag omsätter miljarder med aktörer som SS&C och Bloomberg.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post