Hoppa till innehållet

Svenska bolaget gör tv om livet i Silicon Valley

Getaccept-grundarna får många frågor om hur det är att starta bolag i Silicon Valley. Nu gör de tv om livet bakom kulisserna.

(Di Digital/Silicon Valley) För ett år sedan tog grundarna av säljverktyget Getaccept (NTL) med sig sina familjer och flyttade över Atlanten. De hade, som ett av få svenska bolag, blivit antagna till det prestigefyllda acceleratorprogrammet Y Combinator i Silicon Valley.

Nu har det gått ett år och de fyra grundarna har hunnit samla på sig en del erfarenheter. Bolaget har växt med runt 20 procent per månad under året och anställt ett antal personer lokalt i Silicon Valley, men omsättningen vill man inte avslöja.

”Anledningen till att vi gör en reality-videoblogg är ganska enkel. Det finns en stor nyfikenhet kring hur det är att driva bolag i Silicon Valley, både från vänner och affärsbekanta”, säger Mathias Thulin, medgrundare och styrelseordförande i Getaccept.

Läs också: ”Det känns lite som i serien Silicon Valley” - Y Combinator från insidan”

När Mathias Thulin och hans kollegor skulle starta upp den amerikanska verksamheten kände de att de saknade information om hur man bör går till väga.

Foto:

Getaccept-grundarna Jonas Blanck, Carl Carell, Mathias Thulin och Samir Smajic står utanför Y Combinators lokaler i Mountain View, Kalifornien.

”Vi har dokumenterat en massa tips och tankar löpande som vi gärna vill dela med oss av. Men istället för att skriva en traditionell blogg tänkte vi att videoformatet är roligare”, säger Mathias Thulin.

... det är inte försent att köra en startup utomlands även om man har barn.

Ämnen som de bland annat kommer att ta upp i videoklippen är hur man jagar riskkapital, startar upp ett amerikanskt bolag, vilka kulturella skillnader det finns mellan Sverige och USA och hur det är att göra affärer i Kalifornien.

”Vi tänkte också prata om att det inte är försent att köra en startup utomlands även om man har barn”, säger Mathias Thulin.

Här kan du se trailern till Getaccepts reality-tv-serie som har premiär den 15 januari:

JkDjzXyZF4E

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera