Annons
Diego Oliva och Carl Johan Grandinson grundade Glue.

Svenska Glue kammar hem pris i Las Vegas

Nordkoreas president Kim Jong-Un och hustrun Ri Sol Ju.

Så använder Nordkorea nätet: Gillar Facebook och krigsspel

Elon Musk, grundare av elbilsföretaget Tesla.

Elon Musk: Zuckerberg förstår inte AI-hotet

32 år gamla Paint kommer inte försvinna, utan bli ett gratisprogram, berättar Microsoft.

Microsoft kovänder: Pensionerar inte Paint

Sellpys grundartrio Philip Gunnstam, Michael Arnör och Oskar Nielsen.

H&M-finansierade Sellpy fyrfaldigar omsättningen

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Svenska Glue kammar hem pris i Las Vegas

Diego Oliva och Carl Johan Grandinson grundade Glue.
Diego Oliva och Carl Johan Grandinson grundade Glue.
Den digitala låsföretaget Glue har vunnit pris för sin innovativa design på den amerikanska teknikmässan CES. Nu vill företaget ändra hur vi ser på hemmet med sitt nya digitalt styrda lås.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svenska bolaget Glue har tagit fram ett digitalt lås som fungerar med en app i stället för med en fysisk nyckel. Företaget släppte sin första version våren 2015 och släpper nu sin nya, smäckrare version.

Och det är just inom kategorin mest innovativ design för smarta hem som bolaget nu belönas på den amerikanska teknikmässan CES  i Las Vegas.

”Feedbacken på den förra versionen var just att det var en bra tjänst och en rolig produkt men designen kanske inte var den bästa. Därför är det extra roligt att det är just det som vi får pris för”, säger medgrundaren och vd:n Carl Johan Grandinson.

Glues digitala hemlås.

Glues digitala lås var ett av bolagen som fick pris på CES.

Carl Johan Grandinson var tidigare vd på Tradedoubler och har grundat Glue tillsammans med den Diego Oliva, även han från Tradedoubler. Som ytterligare delägare finns riskkapitalbolaget Alvén & Didrikson som har varit med från starten.

Läs även: Tradedoubler-duo vill knäcka lås-koden 

Idén bakom Glue uppstod för några år sedan, då Carl Johan Grandison hyrde en bostad genom Airbnb och fick problem att få tag i nyckel till lägenheten.

Nu är planen att göra hemmet till en hub för hushållsnära tjänster genom att hitta samarbeten med olika företag. 

”AirBnB-liknande tjänster är en given partner men det kan gälla alla typer av tjänster där slutkunderna får en bättre service av att kunna släppa in folk i hemmet. Det kan vara städtjänst och hundrastning eller kemtvätten för att få skjortorna levererade in i garderoben”, säger Carl Johan Grandinson.

Hittills har grundarna och delägarna pytsat in 30 mkr i Glue men för att kunna växa från dagens 1200 kunder behöver bolaget ta in mer kapital. 

”Under året kommer vi att ta in ytterligare pengar för att satsa på internationalisering och nya produkter men första steget är att lära folk att använda mobilen för att öppna dörren för sin egen räkning”, säger Carl Johan Grandinson.

Läs även: Hem, hälsa och bilar – här är årets trender på prylmässan CES

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post