Annons

Swish är Sveriges mest kända betaltjänst

Sungard säkrar Airtours resor SPONSRAT AV Sungard Availability Services

Medsols från vänster: XMRealitys AR-teknik, Crunchfishs styrelseordförande och storägare Joachim Samuelsson ringer i börsklockan och Bambusers grundare Måns Adler och Jonas Vig.

Stor turbulens för börsens tech-noteringar

Pim Holfve är vd och Anna Bouveng är exekutiv producent på spelstudion Avalanche Studios.

Egmonts Nordisk Film Games köper in sig i Avalanche Studios

Amazons smarta högtalare Echo som använder röststyrningstjänsten Alexa, samt några av Procter & Gambles varumärken. Foto: Kollage.

Professor: Röststyrning hotar starka varumärken

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Swish är Sveriges mest kända betaltjänst

Swish är Sveriges mest välanvända och välkända betaltjänst, enligt en undersökning från betalföretaget Dibs.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Betalföretaget Dibs har bett undersökningsföretaget Yougov fråga drygt 2000 internetanvändare i Sverige om vilka betaltjänster de känner till och använder. 

Enligt undersökningens resultat är Swish den i särklass mest välkända och mest välanvända betaltjänsten i landet. Nära 100 procent av svenskarna känner till Swish och sex av tio uppger att de har använt tjänsten. 

På andraplatsen finns amerikanska Paypal, en tjänst som är bekant för 92 procent av de tillfrågade och har använts av mer än hälften av svenskarna. 

Tjänsterna Payson och Wywallet är bekanta för ungefär 50 procent av de tillfrågade, och har använts av 20 respektive 10 procent. 

Klart är också att användningen av betaltjänster kryper uppåt i åldrarna, enligt Dibs. 4 av 10 svenskar mellan 64 och 74 år har använt Paypal, enligt undersökningen. Andelen i samma åldersgrupp som använt Swish har ökat med 20 procentenheter jämfört med i fjol. 

Som Di Digital nyligen kunde rapportera är Swish även en populär tjänst bland kriminella, vid till exempel drogförsäljning och bedrägerier.

Swish utmanade nyligen Klarna med en tjänst anpassad för e-handel. Swish Handel, som tjänsten heter, togs dock ur bruk för snart tre månader sedan och dras fortfarande med tekniska problem.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post