Hoppa till innehållet

Tar in 10 miljoner – bygger ett globalt bank-id

Malmöbolaget Covr Security plockar in 10 miljoner kronor till en internationell expansion. Bolaget bygger en slags internationell version av bank-id.

Anette Nordvall utanför Nordic Innovation House i Palo Alto, där hon ibland håller till. Foto: Miriam Olsson Jeffery
Anette Nordvall utanför Nordic Innovation House i Palo Alto, där hon ibland håller till. Foto: Miriam Olsson Jeffery

En värld fri från användarnamn. Lösenordsfria inloggningar. Det är några av löftena bakom Covr Security.

Bolaget grundades i Malmö i början av 2015 av tech-entreprenören Patrik Malmberg och it-säkerhetsexperten Peter Alexanderson. Peter Alexanderson var bland annat en av nyckelpersonerna bakom bankernas säkerhetssystem Bank-id. Och det är just en internationell version av Bank-id som Covr Security (NTL) jobbat med att utveckla.

Bolagets mål är att samla alla användarens log-in i en app, som styrs av en pinkod eller biometric-funktion som fingeravtrycksläsare. Det unika med tjänsten är att man få veta när någon obehörig försöker logga in och använda ens e-post, kreditkort eller internetbank.

Med vår teknik kan man ta bort alla användarnamn och lösenord.

”Vi är världsbäst på att autentisera förfrågningar. Med hjälp av vår teknik kan man ta bort alla användarnamn och lösenord och istället identifiera sig via vår app”, förklarar Anette Nordvall, affärsängel och ordförande i Covr Security.

Hon köpte in sig i bolaget ett halvår efter starten och äger idag cirka 5 procent av företaget.

Nu står det klart att Covr Security tagit in 10 Mkr i januari månad. Bakom investeringen står en rad affärsänglar, bland andra Anette Nordvall (NTL) själv och Victor Bengtsson, en av storägarna bakom elektronikjätten Netonnet. I samband med investeringen värderas bolaget till cirka 100 miljoner kronor.

”Idag är vi 25 personer med verksamhet i Norden. Vi ska anställa tio personer och expandera till USA och övriga världen. Vi anställer säljare, kommunikatörer och utvecklare för att skala upp verksamheten internationellt”, säger Anette Nordvall, som delar sin tid mellan Stockholm och Silicon Valley.

Anette Nordvall är annars känd för sitt engagemang i Stockholms Affärsänglar och som rådgivare till Capital A Partners, som nyligen startade en nordisk ”deep tech”-fond ihop med Butterfly Ventures i Finland. Covr Security tog så sent som i april i fjol in 8 Mkr i riskkapital. Bolaget hade under 2016 en väldigt blygsam omsättning och visade röda siffror.

”Under 2017 hoppas vi omsätta cirka 10 miljoner kronor och nå breakeven”, säger Anette Nordvall.

NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen.

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera