Annons
Di Digital är på plats i Austin för SXSW 10–15 mars.

Tech-festivalen SXSW slår upp dörrarna

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Izettle rullar ut Swish-lösningar i Norge och Danmark

Så ska Jack Dorsey vinna över Izettle

Ubers vd och medgrundare Travis Kalanick avgick i förra veckan. Mediemogulen Arianna Huffington, som valdes in i Ubers styrelse i fjol, uppges få allt större inflytande över bolaget.

Ubers kris sätter skyhög värdering i gungning

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Tech-festivalen SXSW slår upp dörrarna

Di Digital är på plats i Austin för SXSW 10–15 mars.
Di Digital är på plats i Austin för SXSW 10–15 mars. Foto: Jesper Frisk.
Årets upplaga av tech-, musik- och filmfestivalen South by South West i Austin slår upp dörrarna under fredagen. Di Digital är på plats för att kolla in de nya trenderna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Austin) I Austin, Texas, drar årets stora festival igång. South by Southwest, även kallad SXSW, har arrangerats i staden de senaste 30 åren och från att i början varit en festival med fokus på musiken har den nu ett bredare utbud. 

Techveckan, som går under namnet ”Interactive”, har växt och är nu den delen av festivalen som drar flest besökare. Sammanlagt lockade festivalen cirka 150 000 besökare i fjol. Bland de svenska besökarna fanns representanter från Acast (NTL), Moodelizer (NTL), techfestivalen Symposium, Svenska Dataspelbranschen och många fler.

Hedersgästen under fjolåret, vilket var festivalens 30-årsjubileum, var den då sittande presidenten Barack Obama. Hans budskap var en vädjan till startups och techbolag att samarbeta med myndigheter för att tillsammans göra USA och resten av världen bättre.

Läs även: Höjdpunkterna från SXSW 2016 

Under årets SXSW kommer ingen president att besöka eventet men det finns ett flertal andra välkända profiler på plats. Bland andra kommer Tinders vd och grundare Sean Rad samt miljardären och techinvesteraren Chris Sacca att medverka. Även tunga techtalanger som Googles Yasmin Green och Jennifer Doudna, en av personerna bakom DNA-verktyget Crispr, kommer att tala.

Just medtech är ett av de områden som SXSW fokuserar på under årets festival. Andra ämnen som är på tapeten är blockchain-teknik, förstärkt och virtuell verklighet samt nya uppfinningar.

Förra året fick Di Digitals utsända testa att äta en 3D-utskriven kaka. Ännu återstår det att se vad årets mässa bjuder på.

Läs även: SXSW:s mässa bjuder på 3D-kaka och andra godsaker 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post