Hoppa till innehållet

Techprofiler tar Google-stjärna till Stockholm

Alphabets ordförande Eric Schmidt kommer att tala på konferensen Brilliant Minds i Stockholm i början av juni.

"Vi vill skapa något litet och mer intimt för utvalda gäster", säger Natalia Brzezinski, vd för konferensen Brilliant Minds i Stockholm.
"Vi vill skapa något litet och mer intimt för utvalda gäster", säger Natalia Brzezinski, vd för konferensen Brilliant Minds i Stockholm.Foto: Jesper Frisk

I fjol gick den första upplagan av konferensen Brilliant Minds av stapeln i Stockholm, med Spotifys vd och grundare Daniel Ek samt entreprenören och Avicii-managern Ash Pournouri som initiativtagare. Tanken är att ge den svenska huvudstaden en årligt återkommande tillställning i skärningspunkten mellan digital teknik, kultur, musik och entreprenörskap, inspirerad av bland annat festivalen SXSW i Austin.

Eric Schmidt, styrelseordförande i Googles moderbolag Alphabet, talar på konferensen Brilliant Minds i Stockholm i sommar. Foto: Jesper Frisk.

Till årets konferens har man lyckats locka ett par rejäla affischnamn. Ett av dem är Eric Schmidt, tidigare vd för Google och numera ordförande för sökjättens moderbolag Alphabet. Han kommer delta under konferensen i ett samtal på scen tillsammans med Skype-grundaren Niklas Zennström. Det avslöjar Natalia Brzezinski, vd för Brilliant Minds, i en intervju med Di Digital.

“Det känns enormt häftigt. Både Eric och Niklas är aktiva i att försöka fostra nästa generation av entreprenörer. Jag tror det kommer bli väldigt intressant, kanske framförallt om utmaningarna som Europa har framöver”, säger Natalia Brzezinski.


Jimmy Wales, grundare av Wikipedia och Joanna Shields, internetminister i Storbritannien.

Ytterligare två av konferensens tunga namn är Joanna Shields, internetminister i Storbritannien och tidigare Europachef på Facebook samt Jimmy Wales, mest känd för att ha grundat onlineuppslagsverket Wikipedia. Båda kommer att ha egna talarpunkter på årets konferens.

“Eric Schmidt har varit med och byggt någonting som idag påverkar över två miljarder människor om dagen. Jag tror nästan alla skulle vilja se honom tala i ett intimt sammanhang”, säger Ash Pournouri, medgrundare av Brilliant Minds.

 Syftet med Brilliant Minds är att sätta Stockholm på kartan som ett centrum för kreativitet, entreprenörskap och digital teknik. Konferensen äger rum på Grand Hotel i Stockholm den 9 och 10 juni, då som en del av Symposium-veckan, samlingsnamnet för en rad olika arrangemang med teknisk- eller kulturell anknytning i Stockholm.

“Vi vill visa vad som finns här och skapa en naturlig mötesplats för inflytelserika människor. Dessutom vill vi att världen ska förstå den talang, de entreprenörer, den kreativitet och de andra tillgångar som finns här”, säger Ash Pournouri.

Vi vill visa vad som finns här och skapa en naturlig mötesplats för inflytelserika människor.

Kretsen bakom Brilliant Minds har knutit till sig flera tunga namn ur det svenska näringslivet som rådgivare, bland dem Marcus Wallenberg, Niklas Zennström och H&M:s vd Karl-Johan Persson. Draghjälp från dem har varit avgörande i att locka tongivande talare till Stockholm, säger Natalia Brzezinski.

“Nätverket har varit till stor hjälp för oss. Dessutom har Daniel (Ek) ett fantastiskt rykte i Silicon Valley, jag tror många i Sverige inte riktigt förstår hur högt aktad han är. Och Ash (Pournouri) är väldigt respekterad i musikvärlden”, säger hon.

Just Brilliant Minds-konferensen är enbart öppen för inbjudna, men den som är intresserad av att gå kan anmäla sitt intresse på sajten symposium.co. Antalet platser är begränsat till ungefär 300.

“Vi vill skapa något litet och mer intimt för utvalda gäster. Det är viktigt för att folk ska känna sig trygga och vara ärliga på scen. Med det sagt försöker vi vara ödmjuka och inte bara göra något för rika och berömda. Syftet är att lyfta fram nya talanger, duktiga människor och unga nytänkare”, säger Natalia Brzezinski.

Läs även: Symposium ska bli ett "Davos för tech-industrin"

Läs även: Är vi i en it-bubbla? Kanske, säger Niklas Zennström

Läs även: Di Digital på SXSW, läs alla våra artiklar här

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera