Annons
Den tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson har tidigare investerat i bolag som Malmöbaserad Glue.

Tesla-profilen går in i Lundabolaget Terranet

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Kry:s vd Johannes Schildt.

Nätläkaren Kry tar in 200 miljoner kronor

Di Digitals redaktion: Viktor Ström, Jonas Leijonhufvud, Miriam Olsson Jeffery, Björn Wallenberg, Josefin Jakobsson, Mimi Billing och Sven Carlsson.

EU:s miljardkrav på Google, Kinneviks nya vd och sexskandal i Binary Capital

Christina Stenbecks Kinnevik säljer Lazada till Jack Mas Alibaba.

Alibaba köper e-handel av Kinnevik för en miljard

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Tesla-profilen går in i Lundabolaget Terranet

Den tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson har tidigare investerat i bolag som Malmöbaserad Glue.
Den tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson har tidigare investerat i bolag som Malmöbaserad Glue. Foto: Jesper Frisk
Nyligen tog mjukvarubolaget Terranet in 25 miljoner kronor. En av investerarna den tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson, enligt uppgift till Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Emissionen, som stängdes i somras, gav Terranet ett tillskott på 25 miljoner kronor och bland investerarna fanns de befintliga ägarna Dan Olofsson, förre Qliktech-vd:n Måns Hultman och Knutsson Holdings.

”Vi har fyllt emissionen och tar sikte på en börsnotering”, sade Pär-Olof Johannesson, vd för Terranet till Di Digital då.

Läs mer: Terranet tar in 25 miljoner och ska till börsen

Enligt uppgift till Di Digital ska den tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson har gjort en "mindre investering” i samband med sommarens finansieringsrunda, något som vd Per-Olof Johannesson inte kommenterar.

I samband med nyemissionen förstärktes styrelsen och Christian Lagerling, en av investmentbanken GP Bullhounds två grundare, gick in som ordförande. Även den tidigare Microsoft-chefen och Scaladogrundaren Sami Niemi samt Gajinder Vij, produktchef på Intel, tog plats i styrelsen. 

Men bolaget förstärks ytterligare när det nu också står klart att Peter Carlsson går in som strategisk rådgivare i Terranet.

”Det är duktiga människor som nu dras till ett av regionens mest lovande bolag”, säger Terranets styrelseordförande Christian Lagerling.

Terranet utvecklar en teknik för att skicka ljud, bild och data mellan mobila enheter utan att använda wifi, 3G, 4G eller GSM. Tekniken gör det möjligt att låta mobiler kommunicera utan att använda simkort eller radiomaster – istället för nätinfrastruktur utnyttjas andra mobila enheter som master.

Tekniken – som kallas proximal connectivity, närhetsbaserad kommunikation – kan användas för att distribuera film och musik i områden som saknar uppkoppling eller för att låta fordon kommunicera med varandra.

Läs mer: Lundabolag vill skapa loppmarknad för datatrafik

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post