Hoppa till innehållet

Tinders grundare är på uppköpsjakt

Tinders grundare Sean Rad har lämnat vd-posten på Tinder för andra gången.  Nu leder han dejtingappens investeringsben med kritisk blick.

Sean Rad, Tinders medgrundare och tidigare vd på SXSW.
Sean Rad, Tinders medgrundare och tidigare vd på SXSW.Foto: Joey Abrait.

(Di Digital/Austin) Dejtingappen Tinder, med tiotals miljoner användare enligt grundaren Sean Rad, fick för över ett år sedan kritik för att vara diskriminerande mot transsexuella. Inte bara för att användare enbart kunde välja mellan könsidentiteterna man och kvinna, utan även för att många blev blockerade efter att andra användare rapporterade dem på grund av deras könsidentitet.

I november ändrade Tinder appen så att användare istället kunde välja mellan 37 könsidentiteter och även lägga till ytterligare. Man lade också fram riktlinjer för hur man skulle bättre hantera de rapporteringar som kom in. Men vägen dit var inte spikrak.

Läs även: Tinder drar in storkovan – så går det för dejting-appen 

”Vissa personer inom organisationen ifrågasatte om det här var något som det var värt att lägga våra pengar på. De ansåg att det rörde sig om en liten grupp och inte något som ledde till stora innovativa förändringar”, säger Sean Rad på scen på SXSW i Austin.

”Synsättet berodde till stor del på kunskapsbrist bland våra anställda.”

Precis som Facebook tog Tinder hjälp av organisationen Glaad för att göra de förändringar som behövde göras. 

Långsiktigt lever vi i en värld där inkludering kommer att vara framtiden.

Sean Rad har sedan dess lämnat vd-posten på Tinder för andra gången. Han blev först avsatt i november 2014 men återinsatt mindre än ett år senare. I december i fjol lämnade han posten för att leda arbetet på dejtingsappens investeringsben Swipe Ventures.

”Min nya roll tillåter mig att fortsätta bidra till den övergripande strategin för Tinder samtidigt som jag breddar Tinders avtryck genom Swipe Ventures”, sa Sean Rad i ett meddelande i december.

Läs även: Så bestämmer Tinder hur åtråvärd du är 

Swipe är en del av det publika bolaget Match Group, där även Tinder ingår, och är ett verktyg för Tinder att köpa, utveckla och investera i sociala nätverk och dejtingföretag. Hittills har Swipe redan köpt startupbolagen Humin och Tappy samt investerat i Vina, en vänskapsapp för kvinnor.

I en SXSW-panel, tillsammans med representanter från Glaad, bekräftar Sean Rad att investeringarna, som Swipe kommer att göra framöver, kommer att utgå ifrån ett inkluderande perspektiv.

”Vi har begränsade resurser på årsbasis. Men vår dröm för företaget sträcker sig fem till tio år in i framtiden och därför söker vi inte företag som kan lösa våra utmaningar kortsiktigt. Långsiktigt lever vi i en värld där inkludering kommer att vara framtiden. Vi kommer inte att köpa eller investera i företag som inte delar den visionen”, svarar han på Di Digitals fråga.

Läs även: Hennes dejtingapp för lesbiska intar Sverige 


 Det här är SXSW:

  • South by Southwest (förkortat SXSW) är världens största festival för musik, teknik och ”de kreativa industrierna”.
  • Festivalen, som grundades år 1987, har blivit känd som en grogrund för nya trender i den digitala världen. 
  • Tjänster som Twitter, Foursquare och senare även videotjänsten Meerkat fick alla sitt genombrott på SXSW. 

Foto: Joey Abrait.

Di Digitals Mimi Billing och Joey Abrait bevakar årets festival på plats i Austin.


 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här  

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera