Hoppa till innehållet

Tunga änglar bakom svensk Linkedin-utmanare

För två år sedan lämnade de Mynewsdesk för att starta rekryteringstjänsten Teamtailor. Nu tar grundarna in 7,5 miljoner kronor från fyra affärsänglar, däribland Henrik Torstensson, vd för Lifesum och Mattias Miksche, vd för Stardoll.

Gänget på Teamtailor: Suzan Dil, Erik Andersson, Jonas Brusman, David Wennergren, Kim Alm, Spencer (hunden), Richard Johansson, Joakim Nordlund och Calle Henningsson.
Gänget på Teamtailor: Suzan Dil, Erik Andersson, Jonas Brusman, David Wennergren, Kim Alm, Spencer (hunden), Richard Johansson, Joakim Nordlund och Calle Henningsson.

Teamtailor beskrivs som en molnbaserad tjänst med fokus på employer branding och rekrytering. Målet är att revolutionera rekryteringsbranschen, som grundarna anser har blivit förlegad och omodern.

”Företag är ofta inte så bra på att marknadsföra sig själva och attrahera personal på sina egna hemsidor. Detta trots att 'jobba hos oss'-länken ofta är mycket välbesökt. Vi ger företag en riktigt bra och komplett karriärsida med ett eget kandidathanteringssystem”, säger Erik Andersson, vd och medgrundare av Teamtailor.

Tjänsten startades redan för två år sedan av David Wennergren, medgrundare av pr-tjänsten Mynewsdesk, tillsammans med sina tidigare kollegor Erik Andersson, före detta produktchef på Mynewsdesk och Richard Johansson, som var den första utvecklaren på Mynewsdesk.

Det här teamet har visat att de kan bygga framgångsrika webbtjänster tidigare och med Teamtailor gör de det igen.

Sedan dess har företaget lockat till sig 150 kunder, bland dem Cybercom, Cramo, FilippaK, Lifesum och Fyndiq. Omkring 2 800 rekryterare jobbar dagligen i verktyget, enligt bolaget.

Än så länge är Teamtailor relativt litet. Under 2014 hade bolaget tre medarbetare och omsatte knappt 1,2 Mkr, enligt årsredovisningen. Förlusten uppgick till 872 000 kronor.

”Vi är tio anställda idag och omsättningen väntas trefaldigas i år. Bara den senaste månaden växte antalet kunder med drygt tio procent. Det är egentligen först nu som folk börjar kontakta oss vi börjar bli ett namn därute”, säger Erik Andersson, vd och medgrundare av Teamtailor.

Nu tar företaget in 7,5 miljoner kronor i investeringar från en rad affärsänglar.

De mest namnkunniga är Henrik Torstensson, vd för hälsoappen Lifesum, Jonathan Forster, säljchef på Spotify för EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika), Nicklas Lindberg, HR-ansvarig på Paradox Interactive samt Stardolls grundare Mattias Miksche, som tidigare investerat i Natural Cycles och Tink.

“Det här teamet har visat att de kan bygga framgångsrika webbtjänster tidigare och med Teamtailor gör de det igen. Ny teknik ger nya möjligheter för bättre rekrytering. Genom att sammanföra employer branding och rekrytering erbjuder Teamtailor något unikt”, säger Henrik Torstensson, vd för hälsoappen Lifesum.

Enligt Erik Andersson ska pengarna gå till produktutveckling.

”Vi behöver ta lite risker och leda kunderna i rätt riktning”, säger han.

Fokus ligger på Norden med planer om en engelskspråkig lansering nästa år.

”Vi har många internationella kunder och nästa år ska vi börja marknadsföra oss till den engelsktalande delen av världen”, säger Erik Andersson.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera