Hoppa till innehållet

Twitter dök efter rapporten

Besvikelsen över Twitters stagnerade användartillväxt under tredje kvartalet fick aktien att rasa på eftermarknaden. En trend som har upprepats sedan börsnoteringen 2013.

TT/Richard Drew
TT/Richard Drew

(Di Digital / San Francisco) Twitters nygamle vd Jack Dorsey kan säga vad han vill om den ökade omsättningen på 58 procent under det senaste kvartalet, jämfört med i fjol. Det är ändå tjänstens sviktande användartillväxt som sätter tonen.

Det visade Wall Street tydligt när Twitter-aktien dök med nära 13 procent på eftermarknaden under tisdagskvällen.

Twitter har i dag 320 miljoner aktiva månatliga användare. En siffra som har ökat med 11 procent, jämfört med 287 miljoner användare under samma kvartal i fjol. Analytikerna hade dock förväntat sig 324 miljoner och ökningen från förra kvartalet var bara fyra miljoner.

Bolagets intäkter landade på 569 miljoner dollar (cirka 5 miljarder kronor). Hela 86 procent av annonsintäkterna kommer från mobilt, en märkbar förändring sedan börsnoteringen 2013 då samma siffra var 65 procent.

Twitter forsätter visa röda vinstsiffror och redovisade en förlust på 132 miljoner dollar för kvartalet. En liten minskning jämfört med samma period i fjol då förlusten låg på 175 miljoner dollar.

Det har gått tre veckor sedan Jack Dorsey tillträdde vd-posten på Twitter. Sedan dess har han avskedat åtta procent av bolagets drygt 4 000 anställda. Resten har han gett sju miljoner av sina egna aktier, värda runt 200 miljoner dollar, att dela på. Ett uppenbart försök att motivera de som är kvar att prestera sitt yttersta.

Under dagens resultatsamtal, som följde efter kvartalsrapporten, inledde Jack Dorsey med att säga vad Twitter fokuserar på just nu:

”Slimmad verksamhet, förenkla tjänsten och att bättre kommunicera vårt värde”.

Twittersamtal

Twitter sände sitt resultatsamtal via livevideotjänsten Periscope på tisdagskvällen. En tjänst som Twitter köpte upp tidigare i år.

Han kallade Twitter ett teknikföretag och sa att produkt, teknik och design representerar de största grupperna av anställda på bolaget. Många skulle nog hävda att Twitter snarare är ett medieföretag och liksom resultatet visar går bolagets annonsaffärer bra. Det är snarare tekniken som haltar med en tjänst som har en hög tröskel för nya användare.

För några veckor sedan lanserade Twitter Moments, en efterlängtad funktion där foton, tweets och videoklipp kring olika nyhetshändelser är samlade. Det är också ett försök från Twitters sida att locka till sig en bredare publik.

”Moments representerar ett fundamentalt skifte i hur vi tänker. Det ifrågasätter den omvända kronologiska tidslinjen på Twitter. Moments är en vågad ny upplevelse som jag tror ifrågasätter många av våra fundament. Moments är del av att göra Twitter bättre och lättare att förstå. Det kommer många fler sådana nya delar under det kommande året”, sa Jack Dorsey under resultatsamtalet.

Och det är upp till bevis. Trenden med Twitters stagnerade användartillväxt har pågått sedan innan bolagets börsnotering 2013. Jack Dorseys största utmaning är att vända den utvecklingen innan marknaden tröttnar helt.


Läs mer: Kan Jack Dorsey göra en Steve Jobs?

 

 

Gillar du oss? Rösta på Digitalpodden i tävlingen Svenska Podcastpriset! Klicka här för att rösta. 

http://embed.acast.com/digitalpodden/klarnasbankplaner-miljardaffariavito-maginesandrachansochtechjattarnasborsrapporter.

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera