Annons
Ubers vd Travis Kalanick.

Uber-vd:n i bråk med sin chaufför

Så ska artificiell intelligens göra våra möten mer produktiva SPONSRAT AV Ricoh

Di Digitals redaktion: Viktor Ström, Jonas Leijonhufvud, Miriam Olsson Jeffery, Björn Wallenberg, Josefin Jakobsson, Mimi Billing och Sven Carlsson.

SEB:s blockchain-satsning, Facebooks hamburgare och Female Founders-vinnarna

Fallet med den pakistanske utvecklaren Tayyab Shabab har fått stor uppmärksamhet. Han ska utvisas för en administrativ miss som begåtts av hans tidigare arbetsgivare.

Nytt lagförslag: Små missar ska inte leda till utvisning

Spelmotorn Unity tar in 3,5 miljarder

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Uber-vd:n i bråk med sin chaufför

Ubers vd Travis Kalanick.
Ubers vd Travis Kalanick. Foto: Evan Agostini/ AP
Uber har återigen hamnat i problem efter en läckt videofilm. I klippet skäller vd:n och grundaren Travis Kalanick ut sin chaufför när han blir kritiserad.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Uber har haft ett par månader kantade av problem. Bland annat har taxiföretaget fått flytta sina självkörande bilar från gatorna av San Francisco. Vidare har bolaget kritiserats för sitt agerande under taxidemonstrationerna mot president Donald Trumps inreseförbud, vilket ledde till hashtaggen #deleteuber och att 200 000 användare bojkottade företaget.

Förutom dessa har Alphabets bilbolag Waymo lämnat in en stämningsansökan mot Uber för att ha stulit företagshemligheter och bolaget har även anklagats för sexuella trakasserier.

Läs även: Uber i nytt blåsväder: Sexuella trakasserier utreds

Nu har vd:n Travis Kalanick hamnat i ytterligare problem. Under en resa med en Uber Black i februari rasade vd:n mot chauffören när den påpekade förarnas dåliga löner, skriver Bloomberg

Filmen från bilen läcktes till Bloomberg och visar Travis Kalanicks aggressiva respons till chauffören Fawzi Kamel.

gTEDYCkNqns

Efter att filmklippet spridits skickade Travis Kalanicks under tisdagen ut ett mejl till sina anställda där han bad om ursäkt för sitt beteende.

”Att säga att jag skäms är en stor underdrift.. Mitt jobb som er ledare är att leda... och det börjar med att bete sig på ett sätt som gör oss alla stolta. Det gjorde jag inte, och det finns inga undanflykter. Det är uppenbart att filmen reflekterar mitt beteende. Och kritiken vi har fått är en påminnelse om att jag måste helt förändra mitt sätt att leda och växa upp.  Det här är den första gången som jag är villig att medge att jag behöver hjälp med mitt ledarskap och jag har för avsikt att ta den”, skrev Travis Kalanick.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post