Annons
Anders Ström grundade Unibet på Malta 1997.

Unibet-miljardär säljer aktier för 114 miljoner

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Izettle rullar ut Swish-lösningar i Norge och Danmark

Så ska Jack Dorsey vinna över Izettle

Ubers vd och medgrundare Travis Kalanick avgick i förra veckan. Mediemogulen Arianna Huffington, som valdes in i Ubers styrelse i fjol, uppges få allt större inflytande över bolaget.

Ubers kris sätter skyhög värdering i gungning

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Unibet-miljardär säljer aktier för 114 miljoner

Anders Ström grundade Unibet på Malta 1997.
Anders Ström grundade Unibet på Malta 1997. Foto: Jesper Frisk
Nyligen lanserade han ett helt nytt spelbolag. Nu säljer Unibets grundare av en tiondel av sitt innehav i nätkasinosuccén.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

När Di Digital sammanställde listan Techmiljardärerna vad Unibet-grundaren Anders Ström ett av de mindre profilerade namnen.

45-åringen flyttade till Malta redan 1997 för att grunda sitt bolag. Han är i dag god för 1,4 miljarder kronor, enligt Di Digitals uppskattning.

Nu har Anders Ströms ägarbolag Viralda sålt av en dryg tiondel av sitt innehav i Unibet, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Hans ägarbolag Veralda Investment avyttrar närmare 1,5 miljoner aktier för 114 miljoner kronor, enligt torsdagens stängningskurs på Stockholmsbörsen.

Det framgår inte vad pengarna ska gå till, men nyligen kunde Di Digital rapportera att Anders Ström i det tysta hade dragit igång ett nytt spelbolag, Kwiff, som skulle fungera som ett ”blankt papper för att utmana existerande strukturer” i nätspelsbranschen.

Anders Ström äger nu drygt 10 miljoner aktier i Unibet till ett sammanlagt värde på 778 Mkr. Det motsvarar omkring 4,5 procent av bolaget.

 


 

Läs även:

Foto:

Här är Sveriges 27 techmiljardärer

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post