Annons
Om två år kommer nya Volvomodeller att utrustas med systemet. Foto: Volvo

Volvo Cars och Google i samarbete – Android ska byggas in i bilarna

Stora stölder drabbar bitcoin-utmanaren

Två av Sportamores grundare, Joakim Fredman och Johan Ryding.

Kursraketen Sportamore faller på rapport

Johan Tjärnberg, vd och grundare för betalbolaget Bambora som nyligen såldes för 14 miljarder kronor till franska Ingenico.

Bamboras vd: ”En otrolig saga för ett svenskt bolag”

Johan Tjärnberg, vd på Bambora, och Fredrik Näslund, partner på Nordic Capital och styrelseledamot i Bambora. Foto: Nordic Capital

Nordic Capital om miljardaffären: ”Hade gärna ägt Bambora längre”

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Volvo Cars och Google i samarbete – Android ska byggas in i bilarna

Om två år kommer nya Volvomodeller att utrustas med systemet. Foto: Volvo
Om två år kommer nya Volvomodeller att utrustas med systemet. Foto: Volvo
Volvo Cars har inlett ett samarbete med Google kring utveckling av nästa generation av infotainmentsystem med uppkopplad teknik baserad på Android.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I ett pressmeddelande uppger Volvo Cars att tanken med partnerskapet är att det ska revolutionera interaktionen med Volvobilar.

Det är först om två år som nya Volvomodeller kommer att bli utrustade med systemet, som ger tillgång till ett stort utbud av appar och tjänster.

Läs även: Här åker Di Digital Ubers självkörande Volvo

”Samarbetet med Google är ett viktigt strategiskt steg. Googles plattform och tjänster förbättrar användarupplevelsen genom att det ger fler anpassningsmöjligheter samtidigt som Android erbjuder ökad flexibilitet ur utvecklarperspektiv”, säger Henrik Green, Senior Vice President Research & Development på Volvo Car Group.

Volvo meddelar också att bolaget samarbetar med Google kring ytterligare ett initiativ. Det handlar om att uppdatera de senaste Volvomodellerna med Google Local Search, som är en app för platsbaserade tjänster. Appen blir tillgänglig för kunderna genom en uppdatering av Sensus Navigation.

Google uppges komma att ge mer information om sitt samarbete med Volvo Cars under sin årliga teknikkonferens Google I/O den 17 maj. Volvo Cars ägs av kinesiska Geely.

"Vi är mycket glada över att samarbeta med Volvo för att integrera Android i deras nästa generation av uppkopplade bilar", säger Patrick Brady, Vice President of Android Engineering på Google.

Läs även: Autoliv och Volvo miljardsatsar på självkörande bilar

Finwire / Di Digital

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post